Osam tipičnih svađa parova za vrijeme blagdana i kako ih izbjeći ove godine

IAKO će mnogi reći da su blagdani najljepše doba godine, vjerujemo i da će se mnogi složiti da znaju biti jako stresni.

A kada su ljudi pod stresom češće se i svađaju i to najčešće se svoji partnerom. Ako ste se odmah prepoznali u ovom, pravo je vrijeme da pročitate kako izbjeći neke od tipičnih blagdanskih svađa parova: 

1. Svađa oko svekrve

Njegova mama mrzi vašu kuhinju i želi preuzeti kuhanje na sebe, a on to ne vidi kao problem već kao način da vam pomogne. Kako biste ovih blagdana izbjegle tu svađu, obratite se njoj, a ne svom parteru i pokušajte joj što pristojnije dati do znanja da vam njeno ponašanje smeta. Možda upali!

2. Svađa oko novca

Vi želite prirediti veliki tulum i svima kupiti skupe darova, no on glumi glas razuma i pokušava vas nagovoriti da uštedite. Zvuči poznato? No i ovu je svađu moguće spriječiti počnete li štedjeti na vrijeme, a morate biti i svjesne svog budžeta.

3. Svađa oko raspodjele rada

Ova svađa obično započinje rečenicom: "Zašto ja radim sve?!" koju najčešće izgovaraju žene. Kako biste ju izbjegle, pokušajte već sad s partnerom smisliti plan za blagdane u koje ćete ravnomjerno raspodijeliti poslove.

4. Svađa oko lokacije

Ovo obuhvaća dvije svađe - prva se tiče obiteljskog ručka za Božić, a novogodišnjeg dočeka. Ako svatko od vas želi provesti blagdane sa svojom obitelji, a imate i različite ideje o tome gdje biste htjeli slaviti Novu godini, najbolje rješenje jest da svatko od vas dobije jednu lokaciju po želji. A s obzirom na to da ćete na isti problem nailaziti svake godine, možete se izmjenjivati.

5. Svađa oko seksa

Za vrijeme blagdana obično provodimo više vremena vani, više je događanja na koje idemo i češće pijemo alkohol. Zato se i za vrijeme blagdana parovi često svađaju zbog seksa, odnosno nedostatka istog zbog umora i stresa. No važno je zapamtiti da nema boljeg lijeka protiv stresa od seksa i da ga baš tad ne biste trebali izbjegavati.

6. Svađa oko putovanja

On se ljuti  jer ste spakirale previše stvari, vi jer je on nije ništa, ili ste oboje ljuti jer su vam izgubili prtljagu. Ako svako vaše putovanje za vrijeme blagdana često završi ili čak započne svađom, jedino rješenje jest da se ovoga puta suzdržite od optuživanja jedno drugog i pokušate sve riješiti razgovorom, a definitivno biste se trebali prestati svađati oko stvari koje su izvan vaše kontrole.

7. Svađa oko nečeg nevezanog uz blagdane

Stres često zna potaknuti neke svađe koje su potpuno nevezane za blagdane. Jedan sjajan lijek proti stresa spomenuli smo već iznad, a dobar način da izbjegnete svađu jest i da se u takvim situacijama pokušate što više fokusirati na sve ono što volite na svojem partneru.

8. Svađa oko poklona

Vi ste njemu kupili novi mobitel, a on vama bombonijeru ili obrnuto i izbila je svađa. Obično ju inicira onaj tko je kupio skuplji poklon, a kako biste ubuduće izbjegli takve situacije, najbolje bi bilo da jedno drugom otvoreno kažete što želite ili da se dogovorite oko maksimalnog iznosa koji ćete potrošiti.