Ovako mirišu hrvatski gradovi i otoci…

Foto: Promo 

DA su ljepote Hrvatske nepresušan izvor inspiracije, to svi već dobro znamo. Ipak, kolekcija parfema koja dolazi iz Hrvatske Parfemske Kuće visoko podiže ljestvicu najoriginalnijih podsjetnika na ljepote naše zemlje. Tomislav Vrbanec glavni je parfumer zaslužan za ove prekrasne, mirisne bočice. 
 
''Kad putujete Hrvatskom, jednostavno ne možete ostati ravnodušni na ljepote na koje nailazite. Od kopna, do jadranske obale, toliko je stvari, mjesta, prirodnih fenomena koji vas jednostavno tjeraju da napravite nešto posebno i odate im priznanje. Tako se i rodila ideja o parfemima posvećenima hrvatskim gradovima i otocima.'', govori Vrbanec.
 
 
Svoje parfeme zasad je dobilo 8 gradova – Dubrovnik, Opatija, Split, Pula, Zadar, Šibenik, Osijek i Varaždin, zatim 9 otoka – Krk, Cres, Lošinj, Rab, Pag, Vir, Hvar, Brač i Vis, te 4 regije – Dalmacija, Istra, Slavonija i Kvarner.
 
Svaki od ovih parfema je poseban, drugačiji i dočarava mirise koji karakteriziraju mjesto kojem je posvećen. Parfem posvećen Zadru, kažu iz Hrvatske Parfemske Kuće, inspiriran je mirisima mora s Morskih orgulja, višnjom Maraskom i začinjen suncem, za Opatiju je inspiracija pronađena u mirisnom simbolu Opatije, cvijetu kamelije za koji se kaže kako je spoj ljepote anemone, elegancije ruže te profinjenosti orhideje, Varaždin je parfem dobio zahvaljujući Dravskoj šumi prepunoj raznih biljnih vrsta, kao i ljepoti bijele topole… 
 
 
Na otoku Lošinju inspiracija je bio miomirisni vrt s mirisima naranče, mandarine, kadulje, mirte, limuna, lavande, ružmarina, dok su za Brač inspiracija bili mirisi ljekovitog bilja. Svaki od gradova i otoka dobio je svoj, jedinstveni miris. 
 
''Htjeli smo da Hrvatska dobije jedinstven suvenir, nešto što će naši gosti moći s veseljem i oduševljenjem ponijeti kući za poklon obitelji, prijateljima, kolegama…ali i kupiti sebi, jer ovaj parfem nije običan suvenir. U njemu se nalaze najfinije esencije koje ovu kolekciju parfema čine uistinu kvalitetnom, elegantnom i posebnom.'', kaže Tomislav Vrbanec, parfumer koji je sve mirise osobno kreirao.
 
 
Ova kolekcija parfema nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a bočice u kojima se skrivaju magični mirisi Hrvatske zasigurno će postati pravi svjetski putnici. 
 
Sve o parfemima iz nove kolekcije saznajte ovdje.