Ovo je jedina boja u kojoj baš svaka žena izgleda seksi

Foto: Getty, Instagram, Giphy

SJEĆATE se scene iz filma "Smiješno lice" u kojoj predivna Audrey Hepburn klizi niz stepenice Louvrea u savršenoj, crvenoj haljini?
 
Ljubiteljicama mode taj se prizor sigurno urezao u pamćenje, no sumnjamo da bi scena bila toliko efektna da je glumica nosila haljinu u nekoj drugoj boji. 

Od snimanja tog filma prošlo je već 60 godina i moda se od tada itekako promijenila, no jedno je ostalo isto. Crvena boja i dalje simbolizira strast, seksepil, eleganciju i odličan stil, a uz sve to je i jako laskava te pristaje baš svima i ne postoji niti jedna druga boja koja ima isti efekt. 

A osim što vas čini ljepšima, crvena ima i sjajan psihološki efekt. Naime, brojna istraživanja pokazala su da se žene osjećaju puno privlačnije, samouvjerenije i seksepilnije kada nose crveno, dok muškarci, s druge strane, uvijek prvo primijete ženu u crvenom. 
 
 
Iako se smatra da crvena ne stoji crvenokosim djevojkama, to je daleko od istine jer im jednako dobro pristaje kao plavušama i brinetama. Pa pogledajte samo Jessicu Chastain...
 
 
Crvena je i jako prilagodljiva u različitim situacijama, a ovisno o komadu koji nosite, može djelovati ležerno, ali i jako glamurozno.
  
 
Jedan crveni detalj u trenu će podići vaš outfit i istaknuti vas u masi, a isti učinak imat će i vječno žensko oružje zavođenja - crveni ruž.