Ovo je riječ koju nikada ne biste trebale reći toksičnoj osobi

Foto: Instagram

SVI smo se u životu barem jedanput susreli s vrlo toksičnim osobama koje smo, zbog njihove negativnosti i nametljivosti, uvijek smatrali određenim teretom. 

Ipak, zbog njihovog dominantnog karaktera, na kraju svake priče bismo im se uvijek pokorno ispričali, čak i za stvari koje nisu bile naša krivnja. Upravo to je pogreška koju činimo s njima!

Naime, autorica knjige "Kako uspješno živjeti sa zeznutim ljudima" Elizabeth Brown smatra i, kako kaže, potvrđeno zna da je najgore što možete reći toksičnim osobama riječ "oprosti". 

Bilo da se radi o napornoj svekrvi, egoističnoj prijateljici ili nekoj mami sveznalici na igralištu, nemojte dopustiti da vas natjeraju na ispriku zbog stvari koje niste krivo napravile. Umjesto toga, recite im: "Tako je kako je." ili "Nažalost, to je moj konačan odgovor." ili "To nije bila moja namjera, krivo ste protumačili." 

Tim ćete alternativnim riječima dati do znanja da na vama ne mogu iskaljivati svoj nakupljeni bijes i negativu i da to zapravo ni na kome ne bi trebale činiti.