Ovom je ružnom haljinom iz 1997. godine Nicole Kidman pokrenula promjene

Foto: REX
 
AUSTRALSKA glumica jučer je proslavila 50. rođendan.
 
Radi se, naravno, o Oskarovki Nicole Kidman, koja je i danas veliko ime ispod holivudskih brda, a zadnji put nas je oduševila u kino hitu "Lav" te seriji "Velike, male laži", čiju drugu sezonu željno iščekujemo.
 
 
A osim što je cijenjena holivudska glumica, Nicole je i modna ikona te miljenica kreatora, a modni kritičari obožavaju njezinu hrabrost kada je u pitanju odabir odjeće.
 
A jedna od njezinih svakako najhrabrijih kombinacija na crvenom tepihu bila je ona iz davne 1997. godine, dok je još bila u braku s glumcem Tomom Cruiseom, s kojim se pojavila na prestižnoj dodjeli Oscara.
 
 
Za tu priliku odjenula je zelenu svilenu haljinu dizajnera Johna Galliana, s prorezom i cvjetnim detaljima, a u to vrijeme John je lansirao svoju prvu haute couture kolekciju za Dior, ali mnogi još nisu znali što da misle o njemu i njegovom radu pa tako ni o njezinoj legendarnoj haljini koja je podijelila mišljenja.
 
 
No, kakvi god bili komentari, Tom je tada bio velika faca, a samim time što je njegova supruga obukla Johnovu haljinu, od njega je napravila modnu zvijezdu, iako se nakon dodjele ona našla na listi najgore odjevenih, a "šaka u oko" bila je boja haljine.
 
 
Nicole je tako započela trend hrabrijih i neobičnijih modnih odabira na crvenim tepisima, a danas rijetko griješi, no i dalje je svoja i posebna.