Paul Marciano napustio položaj zbog kojeg je umislio da može zlostavljati manekenke

Foto: Getty

PRAVDA je barem malo zadovoljena. 

Početak veljače obilježio je još jedan seksualni skandal u modnom svijetu. Nakon što su brojni legendarni fotografi poput Brucea Webera, Maria Testina i Terryja Richardsona optuženi za seksualno napastovanje muških modela, javila se i slavna manekenka Kate Upton s tvrdnjama kako je i ona bila žrtva gnjusnih napada.
 
 
Za zlostavljača je optužila kreativnog direktora poznatog modnog brenda Guess, Paula Marciana, za koji je snimila reklamu sa svega 18 godina.
 
 
"Iako sam se trudila izbjeći bilo kakav fizički kontakt s njim tijekom sastanka, on me stalno pipkao na vrlo agresivan i dominantan način, grabio za bedra i ruke, povlačio bliže k sebi, dirao mi grudi i vrat, mirisao me... Bila sam jako potresena, iznenađena i preplašena", ispričala je manekenka.
 
 
Kate je Marciana prozvala i na Twitteru, što je potaknulo i neke druge njegove žrtve da javno progovore o svojim lošim iskustvima s direktorom Guessa. "Jako sam razočarana što je netko poput Paula Marciana i dalje glavni direktor ovog kultnog ženskog brenda", napisala je na društvenoj mreži.
 
Na Kateinu stranu stao je i poznati modni fotograf Yu Tsai koji je nekoliko puta snimao kampanje za Guess, no Marciano ih je oboje nazvao lažljivcima. "Neću dopustiti da me netko blati i narušava moju reputaciju," rekao je Marciano za Time i dodao da su Kateine optužbe "potpuno lažne" i "besmislene" te da je pokrenuo istragu kojom će to i dokazati.
 
 
Međutim, čini se kako je odustao od toga jer kako javlja PopSugar, Marciano odlazi sa spomenutog mjesta te je pitanje dana kada će prestati obavljati svoje dužnosti. Tako će biti sve dok istraga ne bude u potpunosti završena, a hoće li se ikad vratiti na posao, ovisit će o rezultatima.
 
"Prvi dan snimanja, Paul je došao do mene, primio me za grudi i počeo ih stiskati, da bi poslije rekao da se samo želi uvjeriti da su prave", otkrila je u jučerašnjem detaljnom intervjuu zlostavljana manekenka koja je jasno poručila da joj je dosta maltretiranja jer u suprotnom ispada bezobrazna i neprofesionalna.
 
 
Oglasila se i latino diva Jennifer Lopez koja je novo zaštitno lice spomenutog brenda, no bila je vrlo diplomatska. "Moje stajalište o ovim pitanjima je dobro poznato jer sam uvijek vrlo jasna. Ne odobravam nikakvo seksualno uznemiravanje ili ikakvo pogrešno ponašanje. Svaku optužbu treba temeljito istražiti. Ja ću nastaviti podržavati naša prava kao žena", otkrila je u intervjuu za DailyMail žena koja je proglašena "najstarijom Guess djevojkom", iako bi joj na izgledu pozavidjele i puno mlađe žene.