Pikanterije iz privatnih zrakoplova: Kako putuju slavni u sezoni dodjele nagrada?

Foto: Instagram 

SEZONA dodjele prestižnih nagrada bliži se kraju i nakon 4. ožujka slijedi duža stanka.
 
I dok svi s nestrpljenjem iščekuju vidjeti što će slavni obući na jednom od najprestižnijih crvenih tepiha u godini, mi smo se zapitali kako izgleda njihov dolazak na Oscare, odnosno let u privatnom zrakoplovu, gdje provode i većinu sezone dodjela nagrada.
 
Srećom, jedna privatna aviokompanija otkrila je za časopis Glamour razne pikanterije o prijevozu celebova na svečane dodjele, a u nastavku pročitajte njihove najbolje priče iz nebesa: 
 
Zaštitar i lisice za skupocjeni nakit
 
Slavna glumica jedne je godine putovala na dodjelu Oscara s izdašnom kolekcijom nakita u vrijednosti od nekoliko milijuna dolara koji je dobila na posudbu od vodeće londonske draguljarnice. Nakit i glumica u zračnu luku stigli su odvojenim automobilima, a s njima se u privatni zrakoplov ukrcao i zaštitar koji je tijekom cijelog leta bio lisicama vezan za kutiju sa skupocjenim nakitom.
 
Kartonski ormari
 
Nije neobično da neka couture haljina košta više od samog leta pa stjuardese u privatnim avionima, osim o slavnim klijentima, moraju jednako dobro brinuti i o njihovim skupim krpicama. Zato postoje posebni kartonski ormari koji su iznutra ispunjeni zaštitnom pjenom ili mrežom te često putuju u glavnoj kabini, zajedno sa svojim vlasnicama kako bi bile sigurne da im se tijekom leta neće ništa loše dogoditi.
 
Posebna pratnja za haljine
 
Poznata europska dizajnerska kuća jedne je godine privatni zrakoplovom u Los Angeles slala glumicama haljine za dodjelu Oscara. Haljine su putovale u posebno osmišljenim hermetički zatvorenim kutijama te u pratnji nekoliko stilista i krojača dizajnerske kuće, jer nikome drugome nije bilo dopušteno da ih diraju ili prekrajaju.
 
Organiziranje beauty tretmana
 
Frizura, make-up i drugi beauty tretmani sasvim su normalna pojava u privatnim zrakoplovima u sezoni dodjele nagrada jer slavni često nemaju vremena za spremanje u hotelu. Često se zna dogoditi i da slavnima hitno zatreba neki beauty stručnjak pa zračne kompanije moraju voditi brigu i o tome da uvijek imaju nekog dostupnog tko će uletjeti u slučaju nužde.
 
Vođenje pažnje o prenatrpanim rasporedima celebova
 
Većina glumaca za vrijeme dodjele Oscara ima još hrpu drugih obaveza koje uključuju i snimanje filmova te je zaista teško voditi brigu o njihovim prenatrpanim rasporedima pa se često o tome brinu upravo vlasnici privatnih zrakoplova. Njihov zadatak je organizirati adekvatan prijevoz koji će slavnu osobu u najbržem roku prebaciti s jedne na drugu lokaciju, što često podrazumijeva i angažiranje helikoptera.