Plus-size i visoka moda sada se vole javno: Ashley Graham snimila atraktivan editorijal za Elle

Foto: Elle

PRIJE nekoliko godina bilo je nezamislivo da bi djevojka koja nije ni blizu vitke figure mogla zablistati na naslovnici nekog razvikanog modnog ili ženskog časopisa.

Zahvaljujući pokretu plus-size cura, to se u posljednjih nekoliko godina potpuno promijenilo i djevojke s oblinama polako dobivaju i poslove koji su prije bili rezervirani samo za mršavice.

Sexy Ashley Graham, koja je na glasu kao najljepša plus-size manekenka osvanula je na naslovnici kanadskog izdanja časopisa Elle te snimila raskošni editorijal u kojem nosi odjeću i obuću slavnih dizajnera.

"Kad sam odrastala mama mi je uvijek govorila da sam pametna premda su me u školi smatrali glupom zbog disleksije. Bila sam i krupna djevojka koja se bavila sportom, a mama mi je govorila - fit si i zdrava", ispričala je Ashley u intervjuu i objasnila kako joj je majka pomogla da izgradi samopouzdanje usprkos tijelu koje se ne uklapa u "zadane norme" koje su nametnuli mediji.

Ashley je priznala da se nakon srednje škole dosta udebljala i godinama borila s mislima da nije dovoljno dobra, a zatim je odlučila tome stati na kraj i razmišljati u stilu - "Zašto bi drugi ljudi imali pravo odlučivati o mojoj budućnosti?"

Danas je izuzetno tražena, a njezina je karijera tek na početku!