Pogledajte koja je maska za lice pobijedila na Estetica Premium Product 2019

Foto: Promo

U Zagrebu je krajem veljače prvi put održana Estetica Premium Product dodjela nagrada za najbolje kozmetološke preparate. Tijekom dva su mjeseca na sebi i svojim klijentima preparate ispitivali dermatolozi Željana Bolanča iz KBC-a Sestre milosrdnice, Jane Basarovski iz Poliklinike Aviva, Nevia Delalle iz Poliklinike Dermalife, Jelena Jakić iz Poliklinike Jelena Jakić, Jolanda Kanižaj Rajković iz Poliklinike Bagatin, Ivana Nola iz Dermatologije Ivana Nola, Jelena Meštrović Štefekov iz Poliklinike Šlaj-Anić te Sanja Poduje iz KBC-a Sestre milosrdnice te Poliklinike UniMedic Centar. Iako na prvi pogled vrlo glamurozan, njihov je zadatak zapravo bio poprilično zahtjevan s obzirom na to da se radilo o najboljim proizvodima izvrsnih domaćih i svjetskih brendova, njih više od pedeset. Koji je najbolji u borbi protiv bora? Koji najučinkovitije rješava problem pigmentacija? Koji ima najinovativnije sastojke, a koji rješava akne? Dr. Jelena Meštrović Štefekov otkrila nam je da nije bilo lako jer se ponekad radilo o nijansama – no na kraju su ipak odlučili. 

U kategoriji 'Najbolja maska za lice' pobijedila je Dermaroller Hyaluron Maska, koja je u vrlo kratkom roku postala omiljena sheet maska ljubitelja kozmetičkih tretmana. Namijenjena intenzivnoj hidrataciji kože, ali i ubrzanoj regeneraciji, savršeno je rješenje za ublažavanje crvenila i nelagode nakon tretmana Dermarollerom, laserom, kemijskim pilinzima, ali i nakon stresnog dana ili dužeg boravka na suncu. Glavna zvijezda ove maske, kako joj i ime sugerira, je niskomolekularna hijaluronska kiselina koja dubinski vlaži kožu, umiruje ju i vraća joj elastičnost, istovremeno potičući proizvodnju kolagena. Ova se inovativna maska sastoji od ugodne svilene plahtice natopljene hranjivim, njegujućim sastojcima – hijaluronom, vitaminom E i Matrixylom, koji aktivno djeluju na stvaranje kolagena, hranjenje kože, ali i brisanje sitnih bora. Matrixyl je zaštićeno ime iza kojeg se krije vrlo učinkovit peptid koji potiče procese zacjeljivanja kože, a maska će poseban osjećaj ugode pružiti ako se prethodno kratko drži u hladnjaku. Zahvaljujući vitaminu E, poznatom antioksidansu koji štiti stanice od oštećenja, potaknuta je aktivnost enzima u koži i ubrzano zacjeljivanje oštećenja.

Poznata hrvatska dermatologinja dr. med .spec. dermatovenerologije Željana Bolanča preporučuje korištenje Dermaroller maske na kraju dana nakon dužeg izlaganja suncu, posebno u ljetnom periodu kada je pojačano UV zračenje. 

Članica žirija na Estetica Premium Product 2019, dr. med .spec. dermatovenerologije Sanja Poduje, za Dermaroller Hyaluron masku kaže: “Dermaroller Hyaluron maska učinkovito smiruje i hidratizira kožu nakon agresivnijih tretmana, lagano hladi lice, što iznimno pogoduje nakon pilinga, laserske abrazije ili tretmana Dermarollerom”.

Dermaroller Maska se preporučuje:

- Nakon sunčanih opeklina ili intenzivnog sunčanja
- Nakon stresnog radnog dana
- Nakon dužeg boravka u klimatiziranim prostorijama
- Tijekom i nakon letenja avionom
- Nakon dermatoloških tretmana (lasera, dermoabrazije, tretmana Dermarolerom itd.)
- Nakon kućnog microneedlinga (tretmana kućnim Dermarollerom)
- Kod osjećaja zategnutosti kože
- Kod pušačke kože
- Općenito za prevenciju štete od okoliša na kožu preporučuje se koristiti jednom tjedno.

Masku držite najmanje 20 minuta ili dok se sastojci ne upiju u kožu. Bogata Dermaroller Maska intenzivno hidratizira i istovremeno potiče proizvodnju kolagena i time vidljivo povećava elastičnost kože. Nakon uporabe vaša koža će izgledati svježe i blistavo. Prije nanošenja preporučujemo Masku staviti u hladnjak radi dodatnog efekta!

Dermaroller® HC902 za kućnu primjenu stimulira intenzivno obnavljanje površine kože i tako savršeno upotpunjuje visokokvalitetnu anti-age njegu, popravlja izgled manjih i većih bora lica, te kože oštećene suncem i starenjem. Dermaroller® za kućnu primjenu ima 162 medicinske mikro igle kojima tretiramo površinu kože i time je stimuliramo odnosno otvaramo kanaliće kojima će anti-age proizvodi prodrijeti dublje u kožu - prema nekim istraživanjima i do 1000 % više nego kod aplikacije bez prethodnog tretmana Dermarollerom®.

Osim što osjetno poboljšava apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz anti-age kozmetike, redovita njega Dermarollerom® za kućnu primjenu stimulira stanice kože da brže obnavljaju epidermis i potiču nastajanje novog kolagena. Time će se debljina i čvrstoća gornjeg sloja kože povećati, koža će biti otpornija na vanjske utjecaje, te tako dobiti puniji i mlađi izgled zdravog sjaja. Svaka igla penetrira kožu na dubinu od 0,2 mm, te neće uzrokovati nikakvu fiziološku traumu, niti će dospjeti do srednjeg sloja kože u kojem se nalaze osjetni živci, što kućni tretman čini bezbolnim. Za optimalne rezultate - dramatično poboljšanje teksture i sjaja kože - uređaj treba koristiti uz večernju njegu, 2 do 3 puta tjedno. Kožu treba pažljivo očistiti, po želji nanijeti anti-age serum po vašem izboru, te uz nježan pritisak Dermarollerom® za kućnu primjenu prijeći svaki dio kože (obrazi, čelo, brada, nos) 4 puta u svakom smjeru:okomito, vodoravno, dijagonalno lijevo i dijagonalno desno, izbjegavajući nježnu kožu oko očiju.

DERMAROLLER® HYAL C serum bio je nominiran u kategoriji 'Najbolji Serum za lice'. Ako postoji formula koja je zaslužila titulu vladara toaletnih torbica, onda je to svakako serum s vitaminom C. Zaštita od slobodnih radikala, prevencija starenja kože, povećanje elastičnosti – lista benefita ovog moćnog sastojka samo se nastavlja. Dermaroller Hyal C serum oslanja se na moć najpopularnijeg antioksidansa u njezi kože, a kako bi lice dobilo baš sve što mu je potrebno, serum je obogaćen i jednom od najvrjednijih anti-age molekula – hijaluronskom kiselinom.

Kombinirajući snagu vitamina C i dubinsku hidrataciju hijalurona, ovaj je serum uspio spojiti glavne potrebe kože u samo jednoj bočici. Redovitim korištenjem u jutarnjoj njezi sprječava oštećenje zdravih stanica pod utjecajem UV zračenja, pomaže u rješavanju umornog, beživotnog i sivkastog izgleda kože, a zahvaljujući pomno odabranim sastojcima poput niacinamida djeluje i na zaglađivanje tena i jačanje prirodne otpornosti kože. Imajući na umu da istovremeno vraća vlagu, sprječava oksidativni stres, smanjuje izraženost bora i potiče prirodnu sintezu kolagena, ne čudi nas činjenica da je riječ o proizvodu koji se s pravom našao u konkurenciji najboljih seruma za lice.

DERMAROLLER® RETINATOR bio je nominiran u kategoriji 'Najbolji sastojci u proizvodima'. Prikladnog imena – Retinator, snažni koncentrat iz Dermarollera, smatra se pravim anti-age čarobnjakom. Visoka koncentracija retinola potiče staničnu diobu i sintezu kolagena, te se koža obnavlja i ostaje mlada. Retinol se ne preporučuje koristiti kod izlaganja sunčevoj svjetlosti, stoga je Retinator posebno razvijen kao djelotvorna noćna njega. Uz retinol u koncentraciji 0,3%, Retinator sadrži i vitamin E, hijaluronsku kiselinu, te kompleks aktivnih sastojaka – visokomolekularni elastin i ekstrakt lanenog sjemena. 

Ova prirodna kombinacija sastojaka ističe se velikom sposobnošću vezanja vlage, djeluje izrazito hidratizirajuće i stvara ugodan osjećaj na koži. Ekstrakt sjemena lana djeluje povoljno na kožu sklonu aknama jer ima protuupalni učinak, pri čemu koža postaje glatka, nema osjećaja „zatezanja“, a pore su manje vidljive. Osim što će poboljšati elastičnosti i smanjiti dubinu bora, Retinator će ubrzati proces regeneracije i ujednačiti pigmentaciju i teksturu kože.

Ostatak Dermaroller® asortimana pogledajte klikom na LINK