Popularnom vizažistu ukrali make-up vrijedan 16,5 milijuna kuna, traži ga i FBI

Foto: Instagram

JEDNA od najplaćenijih YouTube zvijezda, vizažist i vlasnik istoimenog make-up brenda, Jeffree Star, postao je žrtva neobične krađe.

Naime, točno na prvi april Star je na svom Twitteru objavio kako je noć proveo družeći se s agentima FBI-ja kako bi zajedničkim snagama pronašli preprodavače make-upa na crnom tržištu. Kako ovakva vijest zbilja zvuči poput loše prvoaprilske šale, većina obožavatelja mu nije povjerovala. Ipak, on se nije šalio.

Na svom YouTube kanalu je objavio kako je netko ukrao veliku količinu make-up proizvoda iz njegove Magic Star kolekcije, i to u vrijednosti od nevjerojatnih 2,5 milijuna dolara (oko 16,5 milijuna kuna).

Kako je objasnio, novu kolekciju je najavio prije otprilike dva tjedna i upravo je to bio povod kradljivcima za "akciju".

"Te noći, oko jedan sat ujutro, provaljeno je u jedno od mojih skladišta i ukradeno mi je više od 2,5 milijuna dolara. Ovo je najveća krađa koju sam ikada doživio", ispričao je te dodao kako je još uvijek šokiran zbog nemilog događaja.

Jeffree je uvjeren kako je riječ o "uigranom timu ljudi" koji su imali svog čovjeka, insajdera, koji je jedno vrijeme bio zaposlen u njegovom skladištu. Upravo zato se obratio FBI-ju za pomoć i uvjeren je kako će pronaći kradljivce, a otkrio je kako se u zatvoru već nalazi jedna osoba koju se povezuje s ovom krađom.

Inače, Jeffree je sasvim sigurno jedan od najzapaženijih i najviše plaćenih muškaraca u svijetu ljepote. Postao je poznat još u vrijeme MySpacea, a kasnije je otvorio i YouTube kanal, gdje ga danas prati nekoliko milijuna fanova. Naravno, aktivan je i na brojnim drugim društvenim mrežama s posebnim naglaskom na planetarno popularnom Instagramu gdje njegov rad prati nevjerojatnih 12,2 milijuna ljudi. No on ne zarađuje samo od društvenih mreža već i od prodaje proizvoda svog istoimenog brenda, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na 50 milijuna dolara (oko 315 milijuna kuna).