Postanite princeza: Pet pravila bontona kojih se trebate pridržavati

Foto: EPA-EFE, Instagram

KAKO biste uvijek ostavile najbolji mogući dojam, važno je ponašati se sukladno bontonu. 

Stručnjakinja za ponašanje Myka Meier, koja radi s kraljevskom obitelji na usavršavanju strogih pravila bontona, otkrila je pet glavnih kojih bi se svaka žena trebala pridržavati kako bi se u svakom trenutku ponašala poput prave princeze. 

1. Držite se uspravno

Pravilno držanje može doslovce promijeniti dojam o vama. Myka savjetuje da uvijek hodate uspravne kralježnice te da vam brada bude uzdignuta, odnosno u ravnini s tlom. Pravilno držanje najlakše ćete naučiti starim trikom - hodanjem s knjigom na glavi.

2. Budite pristojne

Umjesto sarkastičnih i bezobraznih odgovora, pokušajte se kontrolirati i prema svima budite ljubazne. Osim toga, pozdrav s osmijehom vas ne košta ništa, a nekome može uljepšati dan. 

3. Kontrolirano jedite

I pritom ne mislimo na količinu hrane koju ćete unijeti već brzinu kojom ćete to napraviti. Myka ističe da bi, kada ste u društvu, najbolje bilo kada biste pojele tri do četiri zalogaja, a zatim odložile pribor i nastavile s razgovorom. Tako ćete pokazati da niste zainteresirane isključivo za hranu, već i za ljude koji sjede s vama za stolom. 

4. Naučite pravilno sjediti

Iako ste možda navikle sjediti prekriženih nogu, to nažalost nije ispravno niti dobro za cirkulaciju. Idealan način sjedenja možete prekopirati od vojvotkinja Kate i Meghan, a radi se o sjedenju sa spojenim nogama i koljenima nagnutima na stranu. Također, važno je da cijela stopala uvijek budu oslonjena na pod. 

5. Držite torbicu s obje ruke

Ako imate torbicu koja nema ručke ili naramenice, odnosno ako imate clutch torbicu, uvijek biste je trebale držati s obje ruke. S jednom rukom je možete držati samo ako se s nekim rukujete.