Poznata beauty mogulica lansira kolekciju cipela načinjenih od jabuka

Foto: x17, Instagram

KAT Von D, vrlo poznata beauty mogulica čiji brend Kat Von D Beauty ima kupce i obožavatelje diljem svijeta, odlučila je zaploviti i dizajnerskim vodama. 

Naime, kako je otkrila za In Style, Kat će 1. studenog lansirati svoju prvu liniju cipela vlastitog brenda Von D. Kako je već šest godina veganka i aktivistica za životinjska prava, ova beauty mogulica i tattoo artistica je najavila proizvode načinjene isključivo prema veganskim standardima i u humanim uvjetima. 

Otkrila je da će se cipele njezinog brenda izrađivati u istoj tvornici u Italiji gdje svoje proizvode izrađuju Gucci, Chanel, Dior i Jimmy Choo te da će se raditi o "istoj, ako ne i boljoj kvaliteti", no po nižoj cijeni. 

Vrlo su zanimljivi materijali od kojih će obuća biti načinjena. Kako ističe Kat, koristit će se svi mogući ekološki prihvatljivi materijali, poput gljiva i ananasa, a najviše njih će biti načinjeno od jabuka za koje se kune da su idealna zamjena za kožu. 

 

Dodala je kako je njezin cilj "obuti veganske cipele na svačije noge" te da prilikom dizajniranja nije mislila samo na ljude koji se odijevaju poput nje već na sve moguće stilove i ukuse. Napomenula je da će svaki par cipela biti toliko kvalitetan da će trajati zauvijek, ali i da će biti dostupni u širokom rasponu brojeva - od 35 do 42. 

Stopostotni iznos prikupljen prodajom nekih modela cipela iz prve linije bit će doniran skloništu za nezbrinute pse u Los Angelesu. 

Cijene Von D cipela kretat će se od 90 do 350 dolara i bit će dostupne za kupnju isključivo preko službene vond.com internetske trgovine.