Poznate Hrvatice poslale snažne poruke povodom Dana žena

Foto: Instagram

MEĐUNARODNI dan žena jučer se slavio i na Instagramu.
 
Poznate Hrvatice nisu propustile priliku da na društvenoj mreži čestitaju svim ženama njihov dan i pošalju motivirajuće poruke. Mnoge od njih u svojim objavama odale su počast ženama kojima se dive, neke su zapjevale, a među dame se ugurao i jedan muškarac koji nas je rastopio svojom porukom. 
 
Lana Jurčević
 
 
"Uvijek sam se ponosila činjenicom da većinu moje publike čine djevojke, mlade žene i žene. Više od 10 godina na sceni, dalo mi je privilegiju da odrastamo zajedno i toliko vas je još uvijek tu uz mene. Hvala svim ženama koje me prate i koje nisu odustale od mene, imam vam još toliko toga pokazati i reći. Sretan nam naš dan!!! Koliko god smo s vremenom sve neovisnije, pomičemo brda i doline, samoinicijativne smo, hrabrije, poduzetnije, toliko nam je s druge strane i teže jer naša mala leđa moraju toliko toga nositi i zato se trebamo podupirati. Vjerujte, za svaku od nas postoji mjesto koje nam je namijenjeno.
 
Želim i ženama iz svog posla reći da im se divim na ustrajnosti i svim uspjesima, prošlo je po 10 i 20 godina truda i ne odustajanja. Podnošenja svih priča, zatvaranja vrata... Bože moj i ponekih vlastitih grešaka. Ali tko je bez grijeha, nek baci kamen prvi. Niti jedna veza, lobiranje, kampanja, medijsko silovanje, ispiranje mozga niti pare ne mogu kupiti naše mjesto u srcima ljudi. Pogotovo ne na tako duge staze, ali dovoljna je samo jedna stvar da te poljulja i da odustaneš, a ipak smo sve tu - jer se borimo za ono što volimo raditi. Zbog onog što dobivamo od vas, tu energiju i motivaciju. Zato girl power na najjače i idemo!" napisala je Lana te podijelila niz fotki slavnih Hrvatica kojima se divi.
 
Jelena Rozga
 
 
Pjevačica je obilježila Dan žena pjesmom i jednostavnom čestitkom: "Sretan Dan žena!"
 
Nina Badrić
 
 
"Žena si! Slobodno kompliciraj", poručila je Nina.
 
Jelena Veljača
 
 
Domaća glumica i producentica na Dan žena prisjetila se dana kada je "imala sreće da upozna jednu od mnogih jakih žena koje je srela u životu", kako je napisala u popisu fotografije na kojoj pozira s glumicom i velikom aktivisticom za ljudska prava Vanessom Redgrave.
 
Nataša Janjić
 
 
"Uvijek budi glavna, a oni nek nam čuvaju leđa. Sretan vam Dan žena!" napisala je Nataša Janjić uz fotku na kojoj pozira pored starih filmskih plakata, referirajući se na slavne muškarce, odnosno glumce koji su na njima. 
 
Maja Šuput
 
 
"Sretan Vam Dan žena drage moje. Mene je moja jutarnja dostava prekrasnih ruža podsjetila kako smo mi žene voljena, pažena i mažena bića i kako ništa manje ne zaslužujemo", napisala je Maja uz fotku na kojoj leži u krevetu s buketom crvenih ruža.
 
Igor Kojić
 
 
Iako nije poznata Hrvatica, Igor se ugurao u ovu listu jer nas je rastopio svojom romantičnom objavom i statusom uz nju na kojem piše: "Moja prva ljubav!"
 
Antonija Blaće
 
 
"Ne treba nam dan, hvala, naša je cijela godina", poručila je voditeljica.
 
Aleksandra Dojčinović
 
 
"Ja sam sretna žena i u svom skladištu i na godišnjem odmoru. Ok, možda sam mrvicu sretnija u svom skladištu. Sretan vam Dan žena", poručila je dizajnerica iz svog skladišta.
 
Iva Radić
 
 
Iva je podijelila divan tekst domaće autorice Nataše Jukić.
 
Doris Pinčić Rogoznica
 
 
"'The slika' za Dan zena. Muškarci koji podržavaju svoje žene, jedan je tu da čuva svoju kćer, dvoje prate svoje supruge, a najmlađi malo spava trenutno, ali inače svim srcem navija za svoju mamu. Tako smo najjači, kad se ne natječemo, nego podržavamo jedni druge od prilike do prilike, neovisno o tome kojeg smo spola. Sretan nam Dan žena", poručila je Doris. 
 
Nevena Rendeli Vejzović
 
 
"Drage moje sretan vam Dan (svaki) žena od nas tri", napisala je voditeljica uz preslatku fotku na kojoj pozira sa svojim blizankama.
 
Ecija Ivušić
 
 
"Imam tu neku teoriju da samo najsnažnije od nas rađaju druge žene. I tek danas počinjem shvaćati kolika je to žrtva. Imati karijeru, odgajati djecu i kasnije podizati i usmjeravati te nove ljude, biti domaćica, ljepotica, supruga. Nisam još odigrala ni pola tih uloga, a već mi je teško. Prvo, hvala ti mama, zatim hvala i svim ostalim divnim ženama kojima sam se okružila u životu. Podržavajmo se i budimo jedne uz druge. Ne samo danas, nego svaki dan. Ipak, ne bi ja bila ja da ne spomenem i muškarce u svemu tome. Pa hvala ti tata. Što si bio jedan od onih rijetkih mojoj majci. I svima nama. Bez tvoje ljubavi, lojalnosti i podrške, ne bi bilo ni pola nje", napisala je Ecija uz throwback fotku iz djetinjstva na kojoj pozira sa svojim roditeljima.
 
Žanamari Perčić
 
 
"Vjerujte mi, možemo šetati po vodi ako se usudimo. Ljepotice moje, SRETAN VAM DAN ŽENA!" poručila je Žanamari.