Izbjegavate odlaske u trgovinu? Zbog ovih alternativa ćete zaboraviti uloške

Foto: Pexels

POSLJEDNJIH dana zbog koronavirusa većina izbjegava česte odlaske u kupnju. Traže se dugotrajne alternative za sve veći broj proizvoda koje gotovo svakodnevno koristimo, a upravo zato bi mnoge žene mogle odbaciti higijenske uloške i tampone. 

Prosječna žena u životu ima oko 450 mjesečnica, a vjerojatno ne možete ni zamisliti koliko jednokratnih uložaka i tampona tijekom tog razdoblja iskoristi. Osim što ovi proizvodi zagađuju okoliš, sve glasnije su tvrdnje da su štetni i za žensko zdravlje. Budući da se mogu ponovno upotrijebiti, jasno je da njihovim korištenjem možete i značajno uštedjeti, ali i izbjeći česte odlaske u trgovinu.

Pa, koje su vam alternative?

1. Menstrualna čašica

Potrebno je malo vježbe dok naučite kako je pravilno umetnuti, ali jednom kada to savladate, možete je koristiti do čak 12 sati bez pražnjenja. Također, odlična je vijest da se menstrualne čašice, uz pravilno održavanje, mogu koristiti čak do deset godina prije nego što ih trebate zamijeniti novima. Uz to, njihova je cijena pristupačna, a ne sadrže ni nikakve štetne kemikalije.

2. Pamučni, višekratni ulošci

Osim za menstrualne čašice, sve više žena odlučuje se i za ovu alternativu. Točnije, vraćaju se higijenskim ulošcima kakve su koristile i njihove majke te bake. Naravno, danas višekratni higijenski ulošci puno ljepše izgledaju te su izrađeni od šarenih tkanina. Ne treba posebno naglašavati kako su oni puno zdraviji odabir jer jednokratni plastični ulošci često sadrže brojne štetne kemijske spojeve.