Preko 300 tisuća ljudi želi nositi ovih 7 ljetnih trendova

Foto: Instagram, Bershka, H&M, Pull&Bear, Topshop, Zara 

IAKO je ljeto već počelo, nikad nije kasno za mali podsjetnik o najpopularnijim trendovima sezone. 
 
A najbolji uvid u to ima popularna online trgovina Lyst koja je na temelju pretraživanja korisnika izdvojila 7 modnih hitova za ljeto 2017. Stoga, želite li ljetovati sa stilom, obavezno pogledajte o kojim se trendovima radi i odmah pronađite odlične prijedloge za kupnju.
 
1. Tropske košulje
Zara, 149,90 kn
 
Košulje s uzorkom već su nekoliko sezona popularne među muškarcima, no ovog ih ljeta nose i žene. U samo mjesec dana, preko 180.000 korisnika na stranici Lyst pretraživalo je ženske havajske košulje, tako da modeli s tropskim printom nisu bez razloga preplavili sve trgovine.
 
2. Jednodijelni kupaći kostimi 
Bershka, 189,90 kn
 
S povratkom mode iz devedesetih, vratili su se i jednodijelni kostimi s dubokim izrezima na kukovima, a ovog ljeta najpopularniji su oni u crvenoj boji. Pogađate li zašto? Naravno, za sve je kriv "Baywatch", a prema istraživanju stranice Lyst, takav se kupaći kostim trenutno pretražuje svakih pet minuta.
 
3. Natikače s platformom
 
Pull&Bear, 169,90 kn
 
Sigurno ste već i sami mogli pretpostaviti da će se na ovoj listi naći i najpopularnija obuća sezone - natikače. No zanimljivo je da su ovog ljeta najpretraživanije one s povišenim đonom, odnosno platformom koje su u popularnosti prestigle i klasični Adidasov model. 
 
4. Traper suknje
 
Bershka, 199,90 kn
 
Još jedan trend iz devedesetih ovog je ljeta pronašao svoje mjesto pod suncem. Popularnost traper suknji ove je godine porasla za 46 posto, a u samo mjesec dana pojam je pretraživalo više od 24 tisuće ljudi. 
 
5. Haljine s otvorenim leđima
H&M, 222 kn
 
Dekolte je proteklih sezona totalno pao u drugi plan, a zasjenili su ga neki drugi seksi dijelovi tijela. Nakon prošlogodišnje vladavine golih ramena koja su i dalje "in", ovog je ljeta ipak najpopularnije otkriti leđa i to u haljini. 
 
6. Gingham uzorak 
topshop.com, 270 kn
 
Uopće nas ne iznenađuje to što se na listi našao ovaj karirani print koji je preplavio društvene mreže, ali i sve popularne dućane. Pretraživanje pojma "gingham" na internetu je poraslo za 100 posto u odnosu na prošlo ljeto, a najpoželjniji je na suknjama. 
 
7. Pletene torbe
Zara, 349,90 kn
 
Još jedan trend koji je preplavio Instagram također je i među najtraženijima, a riječ je o pletenim torbama koje više nikako nisu rezervirane samo za plažu. Fashionistice najviše vole one koje izgledaju kao košare, a u trgovinama možete pronaći i razne druge modele.