Prekrasnu vintage haljinu Kate Middleton nosila bi i princeza Diana

Foto: EPA-EFE, Getty Images

KATE Middleton ne prestaje oduševljavati svojim stajlinzima tijekom službenog posjeta Irskoj sa suprugom princom Williamom.

Već pri dolasku u zemlju, vojvotkinja je ukrala svu pažnju u haljini rizičnog kroja koji se vraća u modu, a zatim je istu večer zablistala u metalik zelenoj haljini brenda Vampire's Wife koji obožavaju mnoge slavne dame.

I njezin posljednji outfit je itekako vrijedan spomena te je i sjajna lekcija iz modne održivosti koja je trenutno jedna od top tema u svijetu.

Za službeni prijem kod irskog ministra vanjskih poslova Simona Coveneyja u Dublinu Kate je obukla prekrasnu vintage točkastu haljinu modne kuće Oscar de la Renta kojom je ukazala na važnost recikliranja i kupovanja stare odjeće u korist smanjenja negativnog utjecaja modne industrije na okoliš. 

A sigurni smo i da bi ovu haljinu nosila i pokojna majka njezinog supruga, princeza Diana. Zašto to mislimo? Osim što su joj točkice bile omiljeni uzorak, visoki ovratnik s volanima joj je bio i jedan od najdražih modnih detalja, Usto, Diana je i imala jednu jako sličnu haljinu.

Embed from Getty Images

Ružičastu haljinu s bijelim točkicama i visokim ovratnikom dizajnera Donalda Campbella Lady Di je nosila tijekom službenog posjeta Australiji 1983. godine, a zatim i u Vatikanu 1985.

Embed from Getty Images

A baš poput Diane, i Kate često ponavlja outfite, čime neprestano osvaja simpatije javnosti. Posljednji komad koji je ponovila je bijeli kaput koji ima od 2008. godine, a nosila ga je jučer tijekom posjeta Nacionalnom centru za mentalno zdravlje u Dublinu gdje je predstavila i novu frizuru.