Prirodna kozmetika LUSH seli proizvodnju u Njemačku zbog Brexita

Foto: Instagram

BRITANSKA referendumska odluka o izlasku iz Europske unije uzdrmala je neke silnike iz svijeta kozmetike.

Tvrtka LUSH, koju su 1995. u Velikoj Britaniji osnovali Mark Constantine i Liz Weir, najavila je kako će velik dio svoje proizvodnje preseliti u Njemačku.

Ideja o preseljenju u Njemačku krenula je prošle godine, a direktorica tvrtke, Hilary Jones, smatra kako su rezultati glasanja o izlasku iz Europske unije samo potvrdili njihovu odluku.

Odluka referenduma pokazuje kako zaposlenici iz drugih zemalja u gradu Pool, gdje se trenutno nalazi tvornica, nisu poželjni što bi moglo dovesti do brojnih problema, objasnio je Mark Costantine za "Bournemouth Echo". U njegovoj tvrtci trenutno radi 1 400 zaposlenika 38 različitih nacionalnosti, a sastojci za LUSH-ove prirodne proizvode uvoze se iz svih krajeva svijeta.

Iz LUSH-a poručuju kako se njihovi zaposlenici ne moraju bojati otkaza - tvornica u britanskom gradu Pool i dalje će raditi, a svi zaposlenici koji nisu Britanci, dobili su ponudu da se presele i rade u Njemačkoj, ako im to odgovara.

"Tvornica u Njemačkoj mogla bi biti spas za nas. Sada zaista zahvaljujemo zvijezdama što smo donijeli takvu odluku.", zaključila je Hilary Jones.