Prvi pogled na hit: Omiljena detektivka vraća se u novom, stravičnom slučaju

Foto: Instagram, Promo

CIJELE smo vas godine bombardirali raznim psihotrilerima pa je red da svoja predstavljanja novih naslovnica za 2018. završimo jednim odličnim, ali malo klasičnijim krimićem. Popularna detektivka Erika Foster vraća se u siječnju u romanu Posljednji dah (engl. Last Breath), a njezina će nepotkupljivost, beskompromisnost i čvrst karakter u ovoj knjizi još više doći do izražaja. Priča je, kao i uvijek, jeziva, a ovoga se puta susrećemo s ubojicom koji vreba na društvenim mrežama. I nije nimalo simpatičan – osim pri udvaranju.

"ON JE TVOJ MUŠKARAC IZ SNOVA. A TI SI NJEGOVA SLJEDEĆA ŽRTVA."

U kontejneru je pronađeno izmučeno tijelo mlade žene, a detektivka Erika Foster jedna je od prvih na mjestu zločina. Problem je što ovoga puta to nije njezin slučaj. Dok si pokušava osigurati mjesto u istražnom timu, Erika pronalazi još jedno neriješeno ubojstvo otprije četiri mjeseca. Odbačene na sličan način, obje žene imaju identične ozljede i fatalnu ranu kod bedrene arterije. Nedugo zatim, još je jedna djevojka oteta dok je čekala sastanak s nepoznatim muškarcem te se Erika i njezin tim moraju uključiti u bjesomučnu utrku s vremenom kako ona ne bi postala još jedna žrtva sadističkog ubojice.
Čini se da ubojica pronalazi svoje žrtve koristeći lažni identitet na društvenim mrežama. No kako će Erika uhvatiti osobu koja, kako stvari stoje, ne postoji?
                                                   
The Eternal Optimist: "Savršeno! Kakvi fenomenalni preokreti! Bilo je trenutaka kad sam mislio da sam sve shvatio i zatim otkrio da sam bio potpuno u krivu. Odličan roman!"


Bookaholic Confessions: "Uzbudljiv, napet i neodoljiv, zasigurno jedan od najboljih trilera koje sam ikada pročitala."


Robert Bryndza podrijetlom je iz Velike Britanije, a danas živi u Slovačkoj. Prvi uspjeh ostvario je serijalom od pet chick-lit romana o Coco Pinchard koji su postali bestseleri, a nove uspjehe postiže svojim trilerima s detektivkom Erikom Foster. Nakon Žene u ledu, Noćne grabežljivice i Mutne vode, Posljednji dah četvrti je Erikin slučaj.