Puštate kosu? Evo kako ćete izbjeći pucanje vrhova i odgoditi odlazak frizeru

Foto: Instagram

SVATKO tko želi imati dugu kosu treba znati da to iziskuje i redovito šišanje vrhova.
 
Osim što kosi daju nezdrav izgled, ispucani vrhovi otežavaju i njeno stiliziranje te usporavaju rast. No postoji nekoliko jednostavnih trikova uz koje možete izbjeći pucanje vrhova i odgoditi odlazak frizeru dok puštate kosu da izraste:
 
1. Zaštitite je od topline
 
Sušilo, pegla i električni uvijač odlični su pomagači u stiliziranju frizure, no nisu prijatelji vaše kose. Visoke temperature oštećuje vlasi i ubrzavaju pucanje vrhova pa je iznimno važno na kosu, prije izlaganja toplini, nanijeti neki proizvod za zaštitu od topline.
 
2. Koristite njegujuća ulja
 
Vrhovi su najstariji dijelovi vaše kose pa su samim time i najsuši. Zato im je, uz regenerator i masku, potrebna i dodatna njega kako bi se spriječilo njihovo pucanje. U tome pomažu njegujuća ulja koja kosu štite od vanjskih utjecaja te, za razliku od preparata na bazi silikona, prodiru duboko u vlasi i ne zaglađuju samo površinski sloj kose. 
 
3. Uložite u kvalitetnu četku
 
Nekvalitetna četka za kosu također može ubrzati pucanje vrhova kose. Svaki frizer će vam preporučiti da, umjesto u plastičnu i metalnu, radije uložite u kvalitetnu četku načinjenu od prirodnih materijala koja neće dodatno oštetiti kosu prilikom češljanja. Također, izbjegavajte češljanje kose dok je mokra ili vlažna jer su vrhovi tada najpodložniji pucanju.