Recepti iz kućne radinosti zbog kojih će dlačice na tijelu postati manje vidljive

ČAROBNO rješenje za trajno uklanjanje dlačica na tijelu, nažalost, ne postoji. Ali, to ne znači da morate redovno prolaziti kroz depilacije i epiliranja tijekom cijelog života. Postoje jednostavni, brzi trikovi koje možete isprobati kod kuće kako bi vaše dlačice tijekom vremena postale gotovo nevidljive, što je idealno rješenje za tamne dlačice na rukama i iznad usana. I ono najbolje - sve je potpuno bezbolno.

1. Čaj od kamilice

Čaj od kamilice poznat je po nevjerojatnim svojstvima i blagodatima za ljudsku kožu. No, ispada da također može pomoći ženama da stanje dlačice na tijelu. Skuhajte malo čaja od kamilice, procijedite ga i ostavite da se ohladi. Potom, nanesite čaj na željeno mjesto i ostavite da se osuši. Isperite čistom hladnom vodom. S vremenom, ako redovno primjenjujete ovaj trik, vaše dlačice bi trebale postati tanje i manje vidljive.

2. Limunov sok

Iscijedite malo limuna pa taj sok nanesite na ruku. Ostavite da djeluje 15-20 minuta te izbjegavajte izlaganje suncu. Ako je vaša koža osjetljiva, prije nanošenja pomiješajte med i limun, savjetuje BrightSide.

3. Papaja i kurkuma

Za ovaj recept vam je potrebna pasta od sirove papaje te kurkuma u prahu. Uzmite dvije žlice paste papaje i pomiješajte je s pola žlice kurkume u prahu. Dobro promiješajte i nanesite na ruku ili nogu te ostavite da djeluje 15 minuta. Ponavljajte jednom tjedno. Ovo vam može pomoći u uklanjanju dlačica i mnogi tvrde da biste se s vremenom trebali potpuno riješiti dlačica na tijelu.

4. Šećer

Depilacija šećernom pastom je sigurnija, prirodnija i manje bolna verzija depilacije voskom. U lončić dodajte jednu šalicu šećera, 1/4 šalice svježeg limunovog soka i 1/4 šalice vode. Stavite smjesu na laganu vatru i pustite da prokuha. Neprestano miješajte dok ne poprimi smeđu boju. Ostavite da se ohladi. Smjesu uzimajte prstima ili špatulicom i nježno je nanesite na željeno područje. Kada smjesa zahvati dlačice, naglo povucite baš kao što biste to napravili s trakama za depilaciju.

5. Čaj od metvice

Prema studijama, metvica djeluje kao prirodno sredstvo za prorjeđivanje dlačica. Redovito pijenje čaja od metvice može smanjiti razinu testosterona u vašem tijelu, automatski usporavajući rast dlaka na tijelu.

6. Proizvodi od soje

Konzumiranje sojinih proizvoda može vam pomoći u kontroli neželjenog rasta dlačica. U stvari, prema studiji, soja može smanjiti dimenzije folikula dlake, čineći ih tijekom vremena tanjima.