Riječi koje trebate izbaciti iz svog rječnika kako biste bile sretnije

Foto: Instagram

VAŠE zdravlje počinje s vašim umom, brigom o sebi i eliminacijom stresa. Kada te tri stavke dovedete u red, miran san, zdrava prehrana i redovita tjelovježba činit će se toliko lakima za izvesti i održavati. 

Mnogo toga proizlazi iz načina na koji razgovaramo s drugima, ali sa sobom. Razmislite, koje riječi koristite najčešće? Imate li poštapalice? 

Osim čišćenja ormara, potrebno je napraviti čišćenje našeg vokabulara i naših misli. Ovo su neke od riječi koje biste trebale izostaviti iz dnevne upotrebe. 

1. Ne mogu 

Cjelina od dvije suprotne riječi glavna je kočnica prema uspjehu i ostvarenju ciljeva. Prestanite vjerovati da nešto ne možete napraviti, da nešto ne smijete odnosno ne možete izvesti i počnite same sa sobom razgovarati na pozitivan i optimističan način. 

2. Ali 

Sve dok budete tražile izlike, tapkat ćete u mjestu i nećete vidjeti niti osjetiti napredak. Čak i ako vam se dogodi da prespavate trening, da pojedete neki lošiji obrok ili ne date sve od sebe na poslu, i dalje živite, i dalje napredujete i dalje možete. Jedan dan, obrok ili trening ne čine razliku, zato umjesto da kažete "U posljednjih mjesec redovito sam trenirala, ali jučer sam prespavala trening" recite: "U posljednjih mjesec dana redovito sam trenirala! I sutra ću opet trenirati!" 

3. Nikad 

To je riječ koja je glavna prepreka između vas i sreće. Ako vjerujete da nikada nećete izgubiti višak kilograma - nećete. Ako vjerujete da nikada nećete dobiti promaknuće - nećete. Vaš život se odvija onako kako vi vjerujete da treba biti i da se treba odvijati. Zato riječ ''nikad'' uvijek zamijenite pozitivnim riječima poput ''uvijek'', ''mogu'' i ''hoću''.