Rouge preporuka: Krimić u kojem je prošlost opasnija od sadašnjosti

Foto: Instagram, Promo

JOY Ellis nije jedna od onih spisateljica koje se čitav život bave pisanjem, no to ne znači da iz njezinog pera nisu proizašli neki od najboljih kriminalističkih romana današnjice. Jedan od njih je i nedavno objavljeni hit "Čuvaj se prošlosti" koji nikako ne treba propustiti ovoga ljeta. 

Prošlo je dvadeset godina otkad je detektiv Matt Ballard radio na slučaju u kojem su tri jedanaestogodišnjaka ubijena. Još tada svi su bili uvjereni da je slučaj riješen, no nikada nije potvrđeno tko je ubojica. Imali su sumnjivca i kada je on preminuo, ubojstva su prestala. Matt se planira umiroviti, no prije toga želi oživjeti slučaj kako bi bio siguran da je napravio sve u svojoj moći kako bi ubojica dječaka dobio zasluženu kaznu. Detektiv počinje upravo u tom trenutku dobivati fotografije s mjesta zločina prije samih novih ubojstava, a nakon što dobije četvrtu fotografiju, počinje njegova najveća noćna mora. 

Nakon što stigne vijest o novom ubojstvu dječaka, Matt se plaši onog najgoreg – da se ubojica vratio. No radi li se o istom čovjeku ili je netko drugi u pitanju? Nisu samo ubojstva u pitanju; ovoga je puta i Mattov život u opasnosti te se iz stranice u stranicu čini kako se ubojica obračunava s detektivom na osobnoj razini. Ubojica zna detalje o njegovu životu koje Matt nikada nikome nije povjerio. Detektiv s brojnim kolegama kreće u lov na ubojicu, a sve više strahuju za život sljedeće žrtve te ih mori misao tko bi ona mogla biti.

"Čuvaj se prošlosti" napet je roman koji će vas do samoga kraja držati budnima te ćete zajedno sa svim likovima više od ičega željeti da se iskristalizira tko je ubojica s početka priče. Detalji kojima spisateljica opisuje svaki pojedini dio radnje dovode vas do samoga ruba, a volite li napete trilere, ovo je pravi pogodak za vas. Knjiga je u prodaji, a sami procijenite imate li hrabrosti krenuti na to putovanje. U svakom slučaju, nećete požaliti.