Šefovi, čujete li? Istraživanje potvrdilo kako bi svi bili sretniji kada bi radili samo 6 sati na dan

Foto: Steven Meistel

VEĆ printamo ovaj članak i pokazujemo ga šefu.

Nije tajna da je svim zaposlenim ljudima teško pronaći balans između privatnog i poslovnog života, prije svega zato, što u današnje vrijeme gotovo niti jedan radni dan ne traje točno 8 sati, a tu su i vikendi, kada često odrađujemo zaostatke od tjedna iza nas ili se već pripremamo za novi.

No, jedno obećavajuće istraživanje, provedeno u Švedskoj, predlaže rješenje za ovaj problem, a mi duboko vjerujemo u njega, jer ono podrazumijeva - manje rada.

Za potrebe istraživanja, radnici su radili samo 6, umjesto uobičajenih 8 sati na dan, a to se pokazala kao ideja koja radnike čini produktivnijima i zdravijima te ih potiče na to da manje izostaju s radnog mjesta.

Računica je jednostavna: tako imamo više vremena za odmor i razne aktivnosti s dragim ljudima, koji nas čine sretnima i opuštenima, a to se prenosi i na naš rad, koji postaje kvalitetniji, bez obzira na manje vremena, koje provodimo u radnom okruženju.

Čak i ako planiraš to vrijeme provesti sama doma, zamisli koliko je to više vremena za serije, koje želiš pogledati ili knjige, koje želiš napokon pročitati.

Šefovi, vi ste na redu!