Sexy tajna Havaja: Gljive od čijeg mirisa žene doživljavaju momentalni orgazam

Foto: Guess, Giphy

TREBATE još jedan razlog za kupnju avionske karte za Havaje?

Godišnji odmor, sunce, more, kokteli... Kad kažemo Havaji, to je ono na što prvo pomislimo.

No, uskoro će vas još jedna stvar asocirati na ovo čarobno otočje, a to je jedna specifična vrsta gljive, koja kod žena izaziva momentalni orgazam, čim ju one pomirišu.

Ona je otkrivena još davne 2001. godine, od strane dvojice znanstvenika, Johna Hallidayja i Noaje Soulea, no vijest je bila ograničena samo na znanstvenu publiku, obzirom da je istraživanje objavljeno samo u jednom znanstvenom časopisu.

No, vijest se počela širiti, a John i Noa neimenovanu gljivu našli su na tlu, na kojem se nalazila vulkanska lava te utvrdili kako je ona stara otprilike tisuću godina. Gljive su imale vrlo neugodni miris, što je znanstvenike obeshrabrilo, kada su u pitanju njihova afrodizijačka svojstva.



Srećom, žene imaju tendenciju biti manje sumnjičave prema stvarima, koje obećavaju brzi i snažni orgazam. Tako su volonterke pomirišale gljivu, a rezultati su bili zapanjujući.

Polovica žena koje su to učinile, imali su neposredne spontane orgazme, dok je 100 posto njih izvijestilo o intenzivnom porastu seksualnog uzbuđenja.

No, ova vrsta gljiva tako djeluje jedino na žene. Muški sudionici nisu izvijestili o promjenama seksualne želje, već naprotiv, izvijestili su o osjećaju mučnine.

U čemu je tajna? Znanstvenici smatraju kako ove gljive sadrže hormonalne spojeve, koje imaju sličnosti s ljudskim neurotransmiterima, koji se otpuštaju tijekom seksualnih susreta.

Sada se postavlja samo jedno pitanje: hoćemo li morati na Havaje ili će se netko sjetiti ljepše upakirati ove gljive te ih prodavati na tržištu kao afrodizijake? Hm, hm...