Spektakularna izložba Christiana Louboutina je raj za ljubiteljice cipela

Foto: Getty Images, EPA-EFE

U PARIŠKOM muzeju Palais de la Porte Dorée danas je otvorena izložba dizajnera Christiana Louboutina naziva L’Exhibitionniste, koja traje do 26. srpnja ove godine.

Legendarni dizajner cipela, poznat po crvenim potplatama koje je prije nekoliko godina i patentirao, na presici je održanoj u ponedjeljak otkrio da se za tu lokaciju odlučio jer je često posjećivao taj muzej tijekom svojih dizajnerskih početaka i upravo u njemu je pronašao inspiraciju za svoj rad, prenosi Footwear News. No nije ga inspirirao nijedan izložbeni primjerak, nego znak na ulazu u muzej.

"Na ulazu u muzej stajao je znak koji je branio ženama da uđu sa štiklama. No cipela koja je bila nacrtana na znaku imala je tanku visoku potpeticu i bilo mi je čudno što su na ilustraciju stavili nešto što u stvarnom životu tada nije postojalo. Tako sam počeo dizajnirati cipele", ispričao je dizajner na konferenciji.

Ova slika je inspirirala njegove legendarne cipele Pigalle, a replika istog znaka postavljena je i na ulazu na njegovu izložbu.

Donosimo vam pogled na neke od najspektakularnijih komada s izložbe koja se prostire na čak 11 prostorija muzeja, a svaka od njih je i posebno uređena u skladu s modelima koji su u njoj predstavljeni.

Ljubiteljice cipela, napasite oči.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images