Spektakularna završnica FASHION.HR-a okupila brojne poznate

Foto: Press

FINALNA večer FASHION.HR-a pokazala je najbolje od domaćeg dizajna, a spektakularna završnica zaokružila je pet dana programa u kojem je predstavljeno 13 dizajnerskih kolekcija. Posljednji dan modnog tjedna donio je najuzbudljiviji program i pet jakih dizajnerskih imena: Branka Donassy, Spirit by T.B., Marina Design, Twins te BiteMyStyle. Gledalište je posljednje večeri bilo premalo za sve koji su željeli vidjeti revije omiljenih dizajnera, a među njima i brojni poznati zaljubljenici u modu: Ella Dvornik, Andrea Andrassy, Nina Mia Čikeš, Lidija Lešić, Lara Antić, Lea Mijatović, Manuela Svorcan, Minea, Martina Vrdoljak Ranilović, Nataša Mihaljčišin, Borut Mihalić, Tomislav Petranović, Nenad Korkut, Miran Kurspahić i brojni drugi. 


 
Pet dizajnera finalne večeri FASHION.HR-a potvrdili su značenje pojma regionalna moda svjetskog predznaka. Vizija mode za nadolazeću sezonu je puna iznenađenja – funkcionalnost sa snažnom porukom, moda koja ne podliježe trendu, koja se iznova nadopunjuje i prezentira u novom svjetlu. Brišu se crte između street stylea i haute couturea, a military robusnost je savršena suprotnost lepršavom ženstvenom stilu.
 
Večer je otvorila jedna od najdugovječnijih dizajnerica naše scene Branka Donassy, koja je u svojoj kolekciji Big Bubbles prikazala fantastične vatirane kapute, jakne s hlačama i suknje od tkanina koje se prvenstveno koriste pri izradi sportske odjeće.

Donassy je smjelo zaokrenula priču te posebnim konstrukcijskim zahvatima stvorila modele koji vode u neki drugi svijet. Prva asocijacija pri pogledu na komade odjeće s Donassy potpisom su veliki baloni od sapunice, koji pri gibanju tijela mijenjaju oblik.

Oglavlja od filca skulpturalnih oblika dala su poseban naglasak još jednoj uspješnici s potpisom doajenke hrvatskog dizajna Branke Donassy.

Mističan prizvuk večeri se nastavio kolekcijom vječno inspiriranog Tomislava Bahorića i njegova branda Spirit by T.B., koja je pokazala koliko moda može biti uzbudljiva i inspirativna.

Bahorićev monokromatski pristup modi i minimalistički stil uočeni su kroz personalizirani print fragmenata krojenih slika, a koje su tvorile zanimljivu grafičku podlogu. Uzbudljivosti Bahorićeve muške kolekcije pridonijele su ručno rezane aplikacije, dok su čiste, gotovo asketske linije bile protuteža neobrađenoj koži.

Gotovo u cijelosti crna kolekcija s momentima grafitno sive boje ostala je u konceptu prepoznatljiva potpisa branda Spirit by T.B. U novoj kolekciji mjesto su pronašli i majstorski kreirano remenje, ruksaci i torbe, koji će vjerojatno naći mjesta i u ženskom ormaru.


 
Fantastičan eklektičan spoj retro chica i modernog, apokaliptičnog stila u kojem se ženstvenost sukobljava s mračnim kaosom predstavila je Marina Design.

Dizajnerica je predstavila kolekciju koja oslikava stanje modernog svijeta i pojedinca. Ljepota i ženstvenost prikazane su kao prikrivena dekadencija, što se uprizorilo u kolekciji bogatoj materijalima neutralnih boja s povremenim kolorističkim akcentima.

Promišljeno je dizajnerica Marina Obradović opisala feminiziranost putem predimenzioniranih, slojevitih odjevnih komada koji su okosnica stila kreatorice koja oduševljava iz sezone u sezonu.


 
Ženstvenost, ali u nešto drugačijoj formi pokazali su Damir Begović i Domagoj Štimac u novoj kolekciji branda Twins. Rapsodija talenta u novoj kolekciji Twinsa potvrdila je ovaj mladi dvojac kao jedno od vodećih dizajnerskih imena na domaćoj modnoj sceni.

Poznati po sklonosti da propitkuju probleme u Lijepoj našoj, i u novoj kolekciji na svoj način šalju kritiku hrvatskom društvu danas. Paleta tonova je zagasita s elementima futurizma srebrne svile i zlatnog brokata. Od čistih formi do raskošnih nabora, TWINS vizija moderne žene fokusirana je na luksuz od jutra do mraka kroz besprijekorno iskonstruirane vunene kapute, poslovna odijela, kostime, haljine i suknje maxi, midi i mini dužine te ženstvene kombinezone.

Raskošnom poslovnom i svečanom kolekcijom u kojoj kombiniraju street wear hoodie-a s printom sa suknjom koja priziva stari duh couture-a, TWINS je prikazao ženu čiji je stil ove zime odvažan, ali i profinjen.


 
Čast da zatvori tjedan mode FASHION.HR pripala je Zorana Aragoviću i njegovom brendu BiteMyStyle. Aragovićeva dojmljiva zimska kolekcija prezentirana je kroz nešto zagasitije zemljane tonove, karirani uzorak i asimetriju.

Kaputi, suknje i jakne Aragovićeva potpisa formom su asocirali na vojne odore, dok su kao potpuna suprotnost došle lepršave haljine fluidnijih i asimetričnih formi.

Color block tehnikom Aragović je kreirao maksi kapute u narančastoj, pink i crvenoj boji, a uz njih je kombinirao lepršave i kratke haljine na preklop u sivim i smeđim tonovima. Dominantni materijali u novoj kolekciji BiteMyStyle bili su vuneni štof, velur, viskoza i poliesterska mrežica koje su u detaljima naglasile ramena ili struk.  


 
Uzbudljivim i energičnim završetkom BiteMyStyle revije, privedeno je kraju 29. izdanje FASHION.HR-a koji je i ove sezone opravdao titulu najvećeg modnog događaja koji predstavlja kolekcije najpoznatijih dizajnerskih imena i donosi najbolje od domaće mode. Abecedu trendova tijekom pet dana pratilo je oko 5000 uzvanika, a 13 modnih revija pratilo je više od 100 predstavnika medija. Zagreb je i ove sezone za vrijeme FASHION.HR-a postao epicentar modnih događanja u regiji.