Stilistica Kate Middleton otkrila kako izgleda idealan poslovni stajling

Foto: Instagram

RANOJUTARNJI pronalazak savršenog outfita za posao može biti zahtjevan zadatak. Štoviše, ponekad upravo ishod tog pothvata može utjecati na vaše raspoloženje, a u konačnici i produktivnost na radnom mjestu.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da otvorite ormar i shvatite kako nemate što odjenuti, a onda ostatak dana provedete razmišljajući kada biste mogli otići na modni izlet znan kao obnavljanje garderobe.

Nova osobna stilistica Kate Middleton, bivša modna urednica Voguea Ginnie Chadywck-Healey, ponudila je nekoliko svojih stručnih savjeta. 

"Prvo, po samoj prirodi ženske mode, imamo (pre)više izbora. Pravila koja određuju što bismo trebali nositi stalno se mijenjaju, tako da nije uvijek jednostavno pronaći uniformu. Uglavnom, muškarci samo trebaju odjenuti odijelo i možda mijenjati kravatu, dok žene moraju razmišljati o mnogim drugim stvarima. Naposljetku, vaš poslovni outfit može prouzročiti mnogo nepotrebnih prosudbi od strane vaših vršnjaka i šefova koji bi mogli potpuno pogrešno shvatiti vaš stajling", objasnila je Healey za Who What Wear odgovarajući na pitanje koji su najčešći izazovi s kojima se žene susreću prilikom odijevanja za posao.

Osim toga, svjesna je kako je pronalazak savršenog poslovnog outfita pravi izazov. Tome doprinosi i činjenica da se većina ljudi na svom radnom mjestu ne želi previše isticati vlastitim stilom, ali ni potpuno izgubiti u masi jednoličnih kombinacija. Zato je istaknula tri stvari o kojima uvijek valja razmišljati dok se odijevate za posao:

1. Obratite pozornost na tkanine

Umjesto da ispod sakoa odjenete običnu majicu, radije odaberite svilenu košulju koja će istovremeno opušteno padati, ali i istaknuti vašu liniju. Osim toga, takvi materijali će izgledati decentno, primjereno, ali i drugačije od onog na što ste naviknuli te će vam omogućiti slobodno kretanje i udobnost.

2. Odaberite udobne cipele

Cipele su ključ udobnosti, a sasvim sigurno ne želite provesti osam sati u uredu u najneudobnijim cipelama koje ste ikada imali na nogama. Zato, umjesto da se vodite isključivo dizajnom, prilikom kupovine obratite pozornost i na udobnost cipela. Ako pitate Ginnie, najpametnije je uložiti upravo u dobre i kvalitetne cipele.

3. Moderno ne mora značiti i (pre)upečatljivo

Vaša odjeća ne mora vrištati kako biste se istaknuli i svima jasno dali do znanja da pratite trendove. Ako već ne možete odoljeti trendovima koji se svakodnevno pojavljuju, uvijek ih kombinirajte uz nešto decentnije komade.

Također, Ginnie je otkrila i koje komade bi ona uvijek uključila u svoj poslovni stil. 

Tako su se na njenom obaveznom popisu našli jednobojna dnevna haljina ili eventualno ona s uzorkom prugica, dok su po njenom mišljenju cvjetni uzorci zabranjeni, te barem jedno žensko odijelo jer su ona sada ionako nevjerojatno popularna. Osim već spomenutih cipela, mjesta u svom ormaru bi uvijek napravila i za košulju s točkastim uzorkom koja je podjednako efektna koliko i decentna.