Što rade kad ništa ne rade: Ovako izgleda svakodnevica kraljevske obitelji

Foto: EPA-EFE

JESTE li se ikada zapitali što članovi kraljevske obitelji rade po cijeli dan kada nemaju obaveza?

Pratimo njihove javne angažmane i poslove, ali što se događa iza zatvorenih vrata? Provode li sate na kauču uz grickalice razbacujući mrvice okolo i tražeći vijesti o sebi na Googleu? Možda odmaraju isprobavajući svoj dragocjeni nakit i jedući pečenje od egzotičnih ptica, lagano pripiti?

Nažalost, ništa od toga.

Njeno visočanstvo kraljica

Iako ove godine puni 92 godine, kraljica Elizabeta II. je i dalje vrijedna kao pčela. Obično se budi oko 7.30 i svira gajde, zatim dolazi vrijeme za papirologiju. Vrijeme provodi pišući pisma, organizirajući viteške skupove, održavajući sastanke sa svojim osobljem i predstavnicima diplomacije, Crkve, suda i vojske. 

Budući da kraljica mora biti organizirana, svakom se posveti po 20 minuta. Kada završi s dopisivanjem i sastancima, izvodi svoje pse u šetnju.

U ranim večernjim satima proučava izvještaje iz parlamenta, a srijedom ima javni sastanak s premijerom.

Uživa u fotografiji, baš kao i supruga njezinog unuka princa Williama, vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton.

Princ Charles

Možda će se jednom pojaviti više informacija o prinčevom slobodnom vremenu. Ono što za sada znamo jest da je na čelu 13 dobrotvornih organizacija kao što su The Prince's Trust, Britanski azijski fond i biznis Community.

Oduševljen je baštinom i  napisao je dvije knjige o ekologiji: Novi pogled na svijet i Budućnost hrane.
Osim toga, slika akvarele iako ne dobiva najbolje kritike. 

Sposobno upravlja svojim novcem i izdvaja po milijun funti godišnje za svoje sinove.

Princ William

Nakon što je napustio honorarni posao  u East Anglian ambulanti, princ William usredotočio se na roditeljske i kraljevske obaveze.

Izjavio je za BBC da vrlo ozbiljno shvaća svoje dužnosti i odgovornosti prema obitelji i da želi odgajati svoju djecu u dobre ljude, ali da svoju službu i dužnosti također smatra vrlo važnim.

U slobodno vrijeme jako voli skijanje.

Vojvotkinja od Cambridgea

Vojvotkinja Kate Middleton je mama s punim radnim vremenom, ali je poput supruga u posljednje vrijeme preuzela više kraljevskih dužnosti.

Baš kao kraljica, i ona je oduševljena fotografijom. Doživotni je počasni član u prestižnom Kraljevskom fotografskom društvu koje je prepoznalo njen talent i entuzijazam.

Prije dvije godine također se udružila sa svojim suprugom i princem Harryjem kako bi pokrenula Heads Together, inicijativu za mentalno zdravlje koja se bori protiv stigme mentalno oboljelih. Ovo će bez sumnje oduzeti dio njenoga slobodnog vremena.