Što raditi, a što ne raditi na uredskoj zabavi

JOŠ uvijek se jasno ne sjećaš prošlogodišnjeg božićnog domjenka, ali nikad nećeš zaboraviti fatalni poljubac s kolegom kojeg ne podnosiš i fotografije na kojima se pijano crveniš i hihoćeš? Kako bi izbjegla sve neugodnosti koje može donijeti uredska zabava donosimo nekoliko jednostavnih pravila kojih se treba pridržavati.

1. Obuci se primjereno

Tvoja odjeća ovisi o mjestu na kojem radiš, ali neka pravila trebala bi se poštovati uvijek. Na uredske zabave nemoj dolaziti u prekratkim minicama i s dubokim dekolteom, a također izbjegavaj svečane toalete. S druge strane, nemoj doći u trapericama i sivoj majci, već pokaži da cijeniš trud koji je tvoja firma uložila oko organiziranja svečane večere i dotjeraj se barem malo.

2. Pazi da ne pretjeraš alkoholom


Ako voliš "zaviriti u čašicu" te si svjesna da to u potpunosti mijenja tvoje ponašanje, dogovori se s kolegicom da pazite jedna na drugu. Nakon svake čaše alkohola popij čašu vode, a kada ti se učini da govoriš preglasno i hihoćeš se na svaku rečenicu koju netko izgovori, vrijeme je da prestaneš i prebaciš se na sokove.

3. Možda si popila malo, ali šef je i dalje šef


Nikad šefu nemoj izgovoriti sljedeće stvari: da ga voliš, da ga mrziš, da se ružno oblači ni da mu nikad nećeš oprostiti što je unaprijedio tvoju kolegicu a tebe ne. Isto tako, na uredskim zabavama nemoj žicati povišicu ili bolji stol u uredu.

4. Nemoj pjevati ako nemaš glasa

Lagano pjevušenje je dozvoljeno i poželjno, ali nemoj kruliti iz sve snage u stilu Bridget Jones ako ne želiš biti glavna tema uredskih zafrkavanja idućih godinu dana.

5. Pazi kako plešeš

Ako se odlučiš plesati, pazi da to činiš elegantno i decentno. Penjanje po stolovima, izuvanje cipela i izvođenje trbušnog plesa strogo je zabranjeno.

6. Sjedni dalje od kolega koje ne voliš


Sama izaberi svoje društvo i sjedni dalje od kolege koji je uvijek bezobrazan prema tebi ili kolegice koja te uvijek trača. Manje je vjerojatno da ćeš se uvući u nezgodne rasprave i pijane svađe.

7. Nemoj izbjegavati šefa
Po šefu se ne smiješ bacati niti ga opsjedati s pitanjima vezanim za posao, ali nemoj ga niti izbjegavati cijelu večer. I on je došao opustiti se i zabaviti, pa slobodno s njim popričaj malo i izmjeni koju šalu.

8. Nemoj isprobavati kerefeke

Na uredske zabave nemoj dolaziti s frizurom i stilu Lady Gage i šminkom u stilu Nicki Minaj. Osim ako radiš u frizerskom salonu, djelovat ćeš isforsirano, a kolege će ti cijelu noć šaputati iza leđa.

9. Nemoj flertovati s kolegama

Pijano bacakanje po kolegama i spori sentiši uz "pjesme tvoje mladosti" potpuno su zabranjeni. Osim ako već imaš vezu s kolegom iz ureda, ovo nije ni vrijeme ni mjesto da započneš novu.

10. Pobrini se za prijevoz na vrijeme

Nema ništa neugodnije od žicanja za prijevoz u tri ujutro, pa se pobrini da unaprijed dogovoriš tko će te voziti kući i da uvijek uz sebe imaš dovoljno novca za taksi.