Strast ili ljubav? Šest znakova koji pokazuju da nisi zaljubljena

Foto: Victoria's Secret

NISI sigurna u to što osjećaš? Mi ćemo ti otkriti odgovor.

1. Seks


Svaki aspekt vašeg odnosa vrti se oko seksa. Drugim riječima, tvoja primarna motivacija za ostajanje s tom osobom je fizičke prirode. U ljubavi je to vrijednost trenutaka, koje provodiš s tom osobom. Tako će s vremenom seks postati dosadan, a ti ćeš samo potražiti nešto bolje na drugoj adresi.

2. Fizički izgled


Za ljude koji osjećaju samo požudu, izgledanje najbolje što mogu jest način kako ostati atraktivan drugoj osobi. Za ljude koji su zaljubljeni, važnije je ono što se krije ispod odjeće.

3. Život u bajci

Stabilniji odnos zahtijeva to da oboje izvadite baš sve karte na stol, što uključuje vaše dobre i loše strane. Kada je u pitanju samo strast, skloniji smo idealiziranju partnera i sebe, odnosno usredotiočiti se samo na one kvalitete koje odgovaraju našim fantazijama.

4. Prijateljska faza

Većina parova u romantičnim odnosima, prije veze su imali prijateljsku fazu te nisu završili odmah u krevetu. Ta faza omogućila im je da se bolje upoznaju, što je bio temelj za nešto više.

5. Nesigurnost

Kada smo u ljubavi, nije nam teško s partnerom podijeliti i najdublje tajne, bez straha od osude. A ako osjećaš ovakvu vrstu straha, kada si s njim, povjerenje između vas dvoje je površno, što i nije temelj za ozbiljnu vezu.

6. Budućnost

U ovom odnosu, ti nemaš baš nikakvih planova za budućnost s njim. Kada nešto osjećamo prema nekome, radimo planove i strepimo nad time hoće li se oni ostvariti onako kako želimo. Pod time se podrazumijeva da vodimo računa o željama i potrebama partnera. No, ako kod tebe to nije slučaj, sve je jasno.