Strastvena igra: Bajkovite vjenčanice Tonija Brekala obilježile prvu večer Zadar Fashion Nightsa

REVIJA Tonija Brekala, poznatog kreatora i stilista iz Slavonskog Broda, definitivno je obilježila prvu večer Zadar Fashion Nightsa. Brekalo je na modnu pistu na zadarskom Forumu donio dašak glamura, a upravo je njegova revija bajkovitih vjenčanica otvorila ovo novo hrvatsko modno događanje. Njegova modna priča bila je specifična po još nečemu - svega jedna manekenka izašla je na modnu pistu odjevena slojevito u desetak njegovih vjenčanica, a potom ih je, u dramatično-strastvenoj igri s muškim pomagačem, skidala na pisti, sve dok nije ostala u poluprozirnoj mini haljinici koja joj je gotovo skliznula s tijela pa ju je morala pridržavati da ne bi ostala posve gola pred publikom.

Ana Milin svojim je kreacijama htjela pokazati kako trebaju izgledati prave moderne dame - bilo u dnevnom, bilo u večernjem izdanju, dok je Margarete Ete svojim šarenim lepršavim kreacijama na modnu pistu donijela svojevrstan dašak proljeća, ljeta i jeseni, ovisno o uzorcima i motivima koje je iskoristila u pojedinim kombinacijama. Galkove torbe i cipele predstavljale su manekenke u seksi kožnim mini haljinama, a s nekoliko zanimljivih kreacija predstavili su se i polaznici modne škole Callegari.

Jedino što se konceptualno nikako nije uklapalo u cijelu modnu priču prve večeri Zadar Fashion Nightsa bila je Oktanova modna revija i njihov slogan "Spavajte s poznatima". Spavaćice i pidžame od jeftinih materijala, serijskog dizajna poput onog iz kineskih trgovina, s nalijepljenim fotografijama "likova" kao što su Boris Kosmač i Nikol Bulat, ovom novom modnom događanju dali su posve nepotrebnu dozu trasha.