Stručnjaci otkrivaju kako maksimalno iskoristiti najproduktivniji dio dana

AKO volite započinjati stvari ponedjeljkom, idealan je dan da isprobate taktiku koja će vaš radni dan učiniti lakšim i ispunjenijim.

Postoji jednostavna formula koja će vam pomoći da maksimalno iskoristite dio dana u kojem ste najproduktivniji i odete s posla s osmijehom na licu. Riječ je o takozvanoj "50 u 90" taktici koju su u svojoj knjizi The Power of Full Engagement predstavili poslovni stručnjaci James E. Loehr i Tony Schwartz. O čemu se točno radi?

Njihovo istraživanje pokazalo je da su ljudi uglavnom najproduktivniji u prvih 90 minuta radnog vremena tijekom kojih bi idealno bilo obaviti 50 posto dnevnih obaveza, počevši od onih najtežih.

Do intervala od 90 minuta nije došlo slučajno jer su brojna prethodna istraživanja pokazala da nakon tog vremena dolazi do opadanja koncentracije i mozgu je potreban odmor.

Važno je zapamtiti i da ne smijete dopustiti da vas ništa omete tijekom tih prvih 90 minuta kako biste ostali fokusirani na posao i obavili ga što više. U tom razdoblju ostavite mobitel po strani, ako si to možete dopustiti, ne provjeravajte ni mailove, nemojte ćaskati s kolegama i uzimati bilo kakvu pauzu.

Sve će vam se to isplatiti već isti dan jer kad ujutro obavite veći i teži dio posla, poslijepodne ćete biti opušteniji i samim time produktivniji pa ćete s posla otići nasmijani i neopterećeni.