Sve što trebate znati o vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja

Foto: Getty
 
Meghan Markle i princ Harry objavili su zaruke 27. studenog 2017., a od tada medijske stupce gotovo svakodnevno pune vijesti o njihovom vjenčanju.
 
Još uvijek nije poznato čiju će haljinu nositi mlada, a najnovije glasine ukazuju na to da vjenčanicu potpisuje britanski brend Ralph&Russo, o čemu više možete pročitati OVDJE. Veliki misterij je bio i tko će mladenku odvesti do oltara, kao i tko će biti kumovi Meghan i Harryju, a sve je to manje-više do sada otkriveno. Dugo iščekivani dan je sutra, a mi vam donosimo sve što dosad znamo o kraljevskom vjenčanju:
 
Kada? Bivša glumica Meghan Markle i britanski princ Harry vjenčat će se u subotu, 19. svibnja, te tako prekršiti prinčevu obiteljsku tradiciju. Naime, sva vjenčanja u britanskoj kraljevskoj obitelji dosad su se tradicionalno održavala radnim danom - njegova baka kraljica Elizabeta udala se u četvrtak, mama princeza Diana u srijedu, a brat princ William u petak.
 
Kensingtonska palača objavila je i detaljan raspored prema kojem bi vjenčanje u kapelici trebalo biti točno u podne, što je prema našem vremenu u 13 sati, a trajat će sat vremena. Nakon toga, Meghan i Harry trebali bi se provozati u kočiji pored okupljenog mnoštva, a očekuje se da bi u Windsor moglo doći više od 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. 
 
Gdje? Meghan i Harry sudbonosno "da" izreći će u kapelici Svetog Jurja u sklopu dvorca Windsor u istoimenom gradiću u britanskom okrugu Berkshire. Svadbeno slavlje na kojem će biti prisutni samo obitelj i prijatelji priredit će mladoženjin otac princ Charles u luksuznoj vili Frogmore House, koja je od dvorca udaljena oko 800 metara i smještena je usred parka u kojem su Meghan i Harry snimili službene zaručničke fotografije.
 
Tko će biti kumovi? Harry je krajem travnja objavio da će mu kum na vjenčanju biti njegov brat William kojemu je i on bio kum na vjenčanju s vojvotkinjom Kate Middleton. Meghan Markle, s druge strane, neće imati kumu, odnosno imat će ih nekoliko jer, kako je Kensingtonska palača navela u službenoj objavi, ima previše bliskih prijateljica pa će joj na vjenčanju asistirati nekoliko njih, a za sada je poznata jedino Jessica Mulroney, Meghanina najbolja prijateljica i stilistica.
 
Tko će Meghan dopratiti do oltara? Iako se danima nagađalo kako će bivšu glumicu u ruke princu Harryju predati Doria Ragland, Meghanina majka, danas je iz palače stiglo službeno priopćenje kojim otkrivaju kome je pripala ta čast. Mladenku će do oltara dopratiti Harryjev otac princ Charles. Njen otac Thomas Markle neće biti na vjenčanju zbog problema sa srcem.
 
Tko će nastupati na vjenčanju? O tome još uvijek ne postoje službene informacije, osim da će na prijamu nastupiti zbor koji inače pjeva u kapelici Svetog Jurja, a princ Harry poželio je da mu na svadbi svira 19-godišnji čelist Sheku Kanneh-Mason, koji ga je lani oduševio svojim nastupom. Šuška se i da bi mladenci mogli prvi ples otplesati uz taktove pjesme Perfect u izvedbi Eda Sheerana, a glasine koje su aludirale da bi se na kraljevskom vjenčanju mogle ponovno okupiti Spice Girls pale su u vodu kad je otkriveno da nisu sve ni pozvane na vjenčanje. Posljednji navodi spominju i Eltona Johna koji je bio velik prijatelj Harryjeve majke, princeze Diane. 
 
Tko je pozvan na vjenčanje? Potpuni popis gostiju ostat će tajna do samog vjenčanja, no poznato je da su pozivnice poslane na 600 adresa. Za sada su među potvrđenim gostima, osim ostatka britanske kraljevske obitelji, glumica Priyanka Chopra i Meghanini bivši kolege iz serije Suits. Zna se i da na vjenčanju neće biti bivši američki predsjednik Barack Obama, kao ni njegov nasljednik Donald Trump.
 
Kraljevsko vjenčanje moći će se pratiti uživo diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku, pa pripremite kokice i uživajte u spektaklu.