Sveta biljka: Ima antiupalno djelovanje te je važan saveznik vašeg zdravlja

Foto: Promo

KAMILICA je biljka poznata po svojim prekrasnim bijelim cvjetovima, čaj od nje vjerojatno je omiljen i nas mnogih. Osim što je ukusna, kamilica je i važan saveznik vašeg zdravlja. Evo kako!

Čaj od kamilice je dobiven od bijelih cvjetova ove biljke, jedan je od najpopularnijih čajeva u svijetu. Za tim slatkastim i mekim okusom posegnut ćemo vrlo često, a ponajprije kad se želimo opustiti, kad nas muči nesanica, kad tražimo način kako se riješiti nakupljenog dnevnog stresa.

Kamilica ima umirujuće djelovanje, a pomaže i kod ženskih tegoba. Ova je biljka cjenjena i zbog svog antiupalnog djelovanja, a u obliku balzama učinkovito pomaže u obnovi kože te smiruje kožna stanja poput svrbeža i alergija. Posebno je pogodna za osjetljivu kožu kojoj pruža posebnu vlažnost i njegu. Teško je govoriti o kamilici, a izostaviti njenu dobro poznatu prijateljicu lavandu. Kombinacija ove dvije umirujuće biljke tvore blagotvoran balzam koji pomaže u regeneraciji kože te joj pruža potrebnu njegu. Ne zaboravite da i vašoj koži često treba dobar odmor!

Sve biljne suplemente i dodatke prehrani najbolje je uzimati preventivno. Ako određeno stanje već nastupi, isti mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Također, važno je pripaziti da kupujete proizvod poznate marke koja se nalazi na europskoj listi odobrenih sastojaka kako biste bili sigurni da se radi o kvalitetnom i učinkovitom sastojku te pripravke koji sadrže samo one sastojke čija je djelotvornost klinički dokazana.