Svjetski poznati dizajner nakon 50 godina najavio svoju posljednju reviju

Foto: EPA-EFE

SLAVNI modni kreator Jean Paul Gaultier najavio je u petak da će njegova revija visoke mode u srijedu u Parizu biti posljednja nakon 50 godina karijere. Dodao je da će pokrenuti novi projekt sa svojom modnom kućom.

"22. siječnja 2020. proslavit ću 50 godina karijere u modi velikom revijom visoke mode u Theatre du Chaletu. To će biti moja posljednja revija", naveo je kreator u priopćenju koje prenosi AFP.

"Ali budite sigurni da kuća Couture Gaultier Paris nastavlja s projektom čiji sam pokretač, a koji će vam uskoro biti otkriven", dodao je.

Francuski stilist koji je karijeru počeo u modnoj kući Pierre Cardin nezaobilazna je figura u svijetu mode nakon što je osamdesetih preokrenuo modna pravila.

Autor je legendarnih kreacija poput korzeta sa stožastim grudnjakom za Madonnu. Od prvih kolekcija Gaultier je spretno miješao rodove, spolove i epohe.

Jean Paul Gaultier odrastao je blizu Pariza i od malih nogu je šivao s bakom. Kreirao je suknje za muškarce 1984. godine jer za njega "muškarac svoju muškost ne nosi odjećom, nego mu je ona u glavi".