Tko je kriv za holivudsku svađu koja posljednjih dana zabavlja javnost?

Foto: Getty, Splash, Instagram

POSLJEDNJIH godinu dana u javnosti se šuškalo o mogućem trećem nastavku filma Seks i grad.

No sve je palo u vodu kada je Kim Cattrall koja u seriji i prva dva nastavka filma glumi Samanthu, odbila sudjelovati u novom nastavku i to zbog svađe sa Sarah Jessicom Parker koja glumi Carrie. Iako se već odavno zna da cure nisu u dobrim odnosima, mislili smo kako su ipak zakopale ratnu sjekiru, no čini se da nisu, što je Kim ovog tjedna potvrdila svojom objavom na Instagramu
 
 
"Danas me upitala majka 'kad ćete ta licemjerka Sarah Jessica Parker ostaviti na miru?' Tvoje neprestano pokušavanje samo naglašava koliko si bila okrutna i da si ostala ista. Nešto ću sada raščistiti. Ti mi nisi obitelj. Ti nisi moj prijatelj. I zato ti govorim posljednji put da prestaneš iskorištavati našu tragediju kako bi se prikazala dobrom djevojkom", poručila joj je Kim ispod slike.
 
A da bismo otkrili pravi razlog za njihovu dugogodišnje neslaganje moramo se vratiti u 1998. godinu, kada je serija započela sa snimanjem.
 
 
Carrie, Samantha, Miranda i Charlotte na ekranu su bile najbolje prijateljice, no stvarnost je bila potpuno drugačija. Kim Cattrall u to je vrijeme bila najpoznatije ime među glavnim glumicama u seriji, s nekoliko upečatljivih filmskih uloga iza sebe. No njen prirodni dar za komediju i moć da ukrade svu pažnju nisu se svidjeli glavnoj heroini serije i oko nje se formirala klika u kojoj za Kim nije bilo mjesta, kako navodi New York Post. 
 
 
Cynthia Nixon (Miranda), koja je sa Sarah Jessicom Parker prije serije dugo godina zajedno glumila i na Broadwayu, odmah je stala na njenu stranu, a u svoju grupicu brzo su uključile i Kristin Davis (Charlotte). Tijekom prvih nekoliko godina snimanja serije i Kim je imala svog "saveznika", producenta Darrena Stara. No kada ga je nakon druge sezone zamijenio prijatelj Sarah Jessice Parker,  Michael Patrick King, Cattrall je ostala potpuno izolirana.
 
Primjerice, dok su seriju snimali u New Jerseyu, Sarah Jessica, Kristin i Cynthia odsjele su u istoj kući, dok je Kim bila sama, što je glasnogovornik HBO-a tada opravdao time da će joj se u New Jerseyju pridružiti njen suprug. 
 
 
Pred sam kraj snimanja serije nesuglasice među glavnim glumicama punile su medijske stupce gotovo svakodnevno, a tada više nijedna od njih nije pričala s Kim koju je, osim usamljenosti, mučio i honorar Sarah Jessice koji je bio znatno veći od honorara ostalih zvijezda serije. Kim je o tome suptilno progovorila u nekoliko intervjua dok se serija još snimala te je svaki put naglasila i da neće potpisivati novi ugovor, ako ne bude plaćena kako treba.
 
No Cattrall je, ipak, 2007. potpisala ugovor za prvi nastavka filma Seks i grad, iako se "Sarah Jessica Parker šest godina grozno odnosila prema njoj," kako je tada za Daily News prokomentirao njen bliski prijatelj. Unatoč napetosti među glumicama, film je bio hit, pa su producenti poželjeli i nastavak, na što su glavne glumice, osim Kim, pristale odmah. No tada su u javnosti počele kružiti glasine o njenim "prohtjevima u stilu dive" koje je dodatno zahuktala Sarah Jessica Parker. 
 
"Iskreno, sve smo prijateljice i htjele bismo više viđati Kim. Spominjala je da želi više novca i nitko je zbog toga ne krivi. Ljudi su zaključili da je i mi zbog toga osuđujemo, no mi smo se samo složile oko toga da smo razočarane što neće biti još jednog filma," izjavila je Sarah Jessica u intervjuu za Telegraph.
 
 
Cattrall je na kraju ipak pristala i na drugi film, za koji je uspjela dobiti i nešto veći honorar, a iako na setu ona i Sarah Jessica nisu progovorile ni riječi, Parker je nastavila uvjeravati javnost da su njih dvije prijateljice. 
 
"Ja obožavam Kim i ne bih na ništa od ovoga pristala da nije bilo nje," izjavila je Sarah u intervjuu za časopis Elle za vrijeme snimanja drugog nastavka filma, a i Kim je u to vrijeme javno imala samo riječi hvale za svoju kolegicu. 
 
No čim se pojavila ideja o trećem nastavku filma, Cattrall je rekla: "Ne, hvala", a sada nam je i puno jasnije zašto.