Tradicija na Zlatnim globusima kojoj mnoga djeca poznatih duguju svoju slavu

Foto: EPA-EFE, Getty Images

NIJE tajna da djeca svjetski poznatih faca i sama imaju puno veću šansu za slavu od "običnih smrtnika".

Dapače, mnogi od njih duguju svoju popularnost jednoj tradiciji sa Zlatnih globusa koja priliku za slavu nudi isključivo djeci iz holivudskih obitelji. Riječ je o tituli Miss ili Mistera Zlatnih globusa, koja je 2017. preimenovana u Ambasador Zlatnih globusa i koja se još od 1963. godine dodjeljuje djeci slavnih u sklopu istoimene dodjele prestižnih televizijskih nagrada.

Jedna od dobitnica ove laskave titule, koja slovi i kao zlatna karta za Hollywood, bila je i Dakota Johnson 2006. godine, četiri godine prije nego što je stekla svjetsku slavu ulogom u filmu "Društvena mreža". Njena mama, glumica Melanie Griffith, koja je također kći slavne glumice Tippi Hedren, bila je Miss Zlatnih globusa 1984. godine.

Ovoj holivudskoj tradiciji slavu duguje i Mister Zlatnih globusa 1996. godine, odnosno glumac Freddie Prinze Jr. čiji je tata, od kojeg je naslijedio ime, bio poznati stand-up komičar. Godinu dana nakon osvajanja titule, Freddieju se pružila prilika da glumi u hororu "Znam što si radila prošlog ljeta" i ta ga je uloga lansirala među zvijezde.

Još neki od dobitnika ove vrijedne titule su kći glumaca Demi Moore i Brucea Willisa, Rumer Willis, koja je danas također glumica; zatim čak dvije kćeri Clinta Eastwooda, Kathryn i Francesca, od kojih je jedna isto postala glumica; glumac Sam Michael Fox čiji je tata slavni Michael J. Fox i još mnogi drugi.

Na prošlogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa ambasadoricom je proglašena kći glumca Dwaynea "The Rocka" Johnsona, 17-godišnja Simone Garcia Johnson, a već se zna i dobitnica ovogodišnje "zlatne karte za Hollywood" - radi se o kćeri glumca Idrisa Elbe Isan Elbi, piše InStyle.

Inače, ovogodišnja dodjela Zlatnih globusa održat će se u ponedjeljak 7.siječnja u hotelu The Beverly Hilton u Beverly Hillsu.