Trakavice, dječja hrana i kupusova juha: Najgluplje dijete za mršavljenje

DIJETE po najnovijim standardima svakog mjeseca nađu svoje mjesto među vijestima o nutricionizmu, a neke od njih ne samo da su iznimno glupe, već su i opasne. Odrasla osoba praćenjem ovih dijeta ne može zadovoljiti svoje nutritivne potrebe, a osobe koje ih propagiraju mogle bi se malo zamisliti nad sobom.

Dijeta slatkišima i čokoladicama

Dijeta pod imenom Ayds bila je popularna 1970-ih i 1980-ih u Americi, a sastojala se od keksa, čokolada i drugih slatikiša koji su dolazili čak i u raznim okusima (a ime im se izgovaralo kao AIDS). Sva sreća, zbog pojave AIDSA (SIDE, ne keksa) drastično je opala prodaja ovog "fantastičnog" slatkiša, da bi na kraju bio i povučen iz prodaje jer sadrži phenyilpropanolamin - spoj koji već i kod jako mladih žena može uzrokovati moždani udar.

Veliko čišćenje

Gornje ime ne odnosi se na ormare, nego na omiljenu dijetu mnogih holivudskih zvijezda! Beyonce ju je također isprobala pripremajući se za ulogu u Dreamgirls, a u jednom tv showu je priznala da ju je dijeta učinila zlom. Ispijanje Velikog čišćenja, napitka koji se sastoji od soka citrusnih plodova, javorovog sirupa i papra uistinu ne zvuči kao nešto što bi Vas učinio sretnijom osobom, a upravo to su glavni sastojci Velikog čišćenja. Dijeta koja je nastala sredinom sedamdesetih preporuča ispijanje te limunade šest do dvanaest puta na dan, što je sasvim dovoljno da poludite.

Dijeta grejpom

Poznata je i kao Hollywoodska dijeta te 18-dnevna dijeta, a prvi put se pojavila 1920-ih promovirajući postizanje vitkosti ručkom i večerom koji se sastoji uglavnom od grejpa, a tek zatim mesa i povrća. Uz svaki obrok dozvoljena je šalica kave, ali zabranjeni su međuobroci, Popularizirana je ponovno 2004., a mi savjetujemo da se klonite dijete koja dozvoljava isključivo unos manje od 800 kalorija dnevno.

Dijeta porilukom

Popularizirala ju je Mirelle Guiliano svojom knjigom Francuskinje se ne debljaju tvrdeći da vitkost zahvaljuju ni više ni manje nego grickanju poriluka ili pijenju soka od poriluka prije obroka od malo ribe, jer poriluk čisti metabolizam. Jedino što možete izgubiti na ovaj način je voda, jer poriluk je dijuretik i radije kombinirajte različito povrće uz meso i ribu, jer tijelu s potrebni svi vitamini i minerali, a ne samo oni iz poriluka.

Dijeta keksima

Sanford Siegel je liječnik koji je izmislio domaće kolačiće pune proteina iz riže, crnog brašna, ali s jako malo drugih hranjivih sastojaka. Ova dijeta odmah je našla poklonike u Guyu Ritchiju i drugim celebsima usprkos režimu prehrane koji se sastoji isključivo od keksa, te večere od malo ribe ili peradi sa nekoliko komadića povrća. Navodno ova dijete negativno utječe na libido, barem tako tvrdi Madonna, a iako je Kraljica popa sklona pretjerivanju, ne bi trebali riskirati.

Sapun za mršavljenje


1924. La Marov sapun se reklamirao kao zamjena za tjelovježbu, nudeći magično rješenje za neželjene trbuščiće i špekece po cijelom tijelu. Sličan njemu bio je i sapun Fatoff, a o besmislenosti ove dijete se ne isplati uopće raspravljati.


Dijeta dječjom hranom

Reese Witherspoon, Jenniffer Aniston i Lily Allen fanovi su ove dijete koja se temelji na ideji da jedan ili dva obroka dnevno zamijenite hranom za bebe, po mogućnosti onom organskog porijekla. Glavni argument je da ako jedete iz manjih porcija, brže ćete se zasititi, ali isto tako treba imati na umu da je ta hrana nutritivno zadovoljavajuća za dijete do npr. 9 kilograma, a ne za ženu od 59 kg niti muškarca od 79 kg koji vode aktivan život.

Dijeta trakavicom

Najpopularnija je bila 1920-ih, a temeljila se na ideji da u sebi nosite podstanara- trakavicu koja će pojesti hranu koju pojedete tj. hranjive sastojke. Maria Callas je navodno bila luda za ovom dijetom, ali istina je uvijek negdje između jer operna pjevačica je bila luda za sirovim mesom te je pojela ličinku trakavice u odresku, Maria je izjavila kako skidanje kilica zahvaljuje uravnoteženoj prehrani koja se temelji na salati i piletini.

Dijeta kupusovom juhom


Jaime Pressly (My name is Earl) zahvaljuje svoju vitku liniju nakon poroda upravo ovoj dijeti. Osim kupusove juhe smijete jesti samo povrće, voće, nemasni jogurt i mlijeko, čaj i kavu i to tijekom tjedan dana! Oko šestog dana možete dodati malo riže i komadić mesa. Nuspojave ove dijete su promjene raspoloženja, nizak šećer i umor. U potpunosti je zabranjen i alkohol bilo kakve vrste, tako da ako mislite natjerati prijateljice da Vam se pridruže u gladovanju razmislite opet!

Dijeta uspavane ljepotice


Sredinom šezdesetih izašla je knjiga Dolina lutaka koja je bila luda koliko i šezdesete same, u kojoj glavna protagonistica ima problema s prekomjernom težinom. Nakon hibernacije u trajanju od sedam dana, budi se lijepa i vitkija no ikad prije. Iako je istu nebuloznu dijetu iskušao i Elvis Presley jer se nije mogao uvući u uske bijele trikoe, njegova težina nam govori da se očito budio jako gladan.