Tri modne tajne sa snimanja "Friendsa" za koje nismo imali pojma

Foto: Press Foto, Screenshot, Tumblr

KAD danas gledamo legendarnu seriju "Friends" odjeća koju nose glavni likovi uglavnom nam se čini smiješnom, bez obzira na veliki povratak trenda devedesetih.

Ipak, u 10 godina emitiranja, od 1994. do 2004. Monica, Rachel, Phoebe, Joey, Chandler i Ross bili su prave modne ikone i njihovi obožavatelji željeli su nositi sve što nose i oni. Pogotovo u slučaju Rachel i Monice.

Stilistica serije Debra McGuire otkrila je za "The Daily Telegraph" nekoliko modnih podataka sa snimanja za koje još nismo čuli.

Za svaku epizodu bilo je potrebno puno kostima jer su se likovi stalno presvlačili

Dok u mnogim sitcomima likovi nose jedan do dva outfita po epizodi, obožavani "Friendsi" zaista su se često presvlačili. Jedna epizoda znala je sadržavati priču koja se odvija u rasponu od 6 do 10 dana pa je tako i garderoba morala pratiti priču. "Znači, najmanje 6 outfita za 6 glavnih likova pa tri za 3 sporedna lika...Dakle to je 50 do 75 outfita po epizodi!"



Neki odjevni komadi nisu bili u skladu s budžetom likova

Likovi iz serije Friends u svojim su dvadesetima i tek počinju zarađivati, a ponekad su i bez znanja gledatelja nosili neke jako skupe dizajnerske komade.

Najbolji primjer je Joeyjeva kožna jakna u koju se stilistica zaljubila na prvi pogled. Naravno Joey si nikad ne bi mogao priuštiti tako skupu jaknu, ali ipak ju je nosio kao otrcani komad od kojeg se ne odvaja godinama.



Najbolja odjeća dolazila je iz Engleske

Za vrijeme snimanja epizoda u Londonu, stilistica je otkrila mali butik pod nazivom "Idol" gdje je kupila hrpu stvari za likove, posebice za Phoebe i Rachel. Taj butik danas ne postoji, ali ti su komadi bili neki od najdražih outfita fanova ove serije, a i same stilistice.