Tri zastarjela modna pravila koja morate prekršiti nakon izolacije

Foto: Instagram

ONO što mnogim ženama nedostaje tijekom izolacije je svakodnevno slaganje odjevnih kombinacija koje nisu samo za po kući.

I dok smo se doma svi manje-više opustili i nosimo sve što nam se nađe pod rukom, bez obzira na to slaže li se ili ne, vrijeme je da takav stav primijenimo i na svojim outfitima za izvan kuće - jer moda bi trebala biti zabava.

U duhu toga, Cosmopolitan je izdvojio tri modna pravila koja biste definitivno trebali prekršiti kad sve ovo završi jer, zapravo, već odavno ne vrijede:

Crvena i ružičasta ne idu zajedno

Ne znamo tko je izmislio ovo pravilo, ali definitivno je bio u krivu jer gotovo da i nema ljepše kombinacije boja od crvene i ružičaste. S tim se slažu i brojne trendseterice koje nas posljednjih godina redovito podsjećaju da je ovo pravilo glupost, kao modni dizajneri koji sve češće kombiniraju ove dvije boje u svojim kreacijama. Kombinacija crvene i ružičaste istovremeno odiše razigranošću, romantikom i ženstvenošću, a usto su i obje boje na glasu kao univerzalno laskave.

Ne smijete kombinirati srebro i zlato

Još jedno pravilo koje već odavno ne vrijedi je da ne smijete istovremeno nositi srebrni i zlatni nakit. I dok je prije to bilo zabranjeno, sada ne samo da je dopušteno već je i poželjno. Bilo da se radi o nanizanim srebrnim i zlatnim lančićima, prstenju ili narukvicama te čak i o kombiniranju odjevnih komada u ove dvije boje - s ovim spojem sada ne možete pogriješiti.

Miješanje različitih uzoraka je zabranjeno

Kao što smo već rekli - moda je zabava, a nema ništa zabavnije od kombiniranja različitih uzoraka u jednom outfitu. I ovo pravilo već odavno ne vrijedi, a modni stručnjaci za ovu godinu predlažu kombiniranje istog uzorka, ali u različitim varijantama. Primjerice, male i velike točkice ili dva karirana komada u drugačijoj paleti boja. Poigrajte se i napokon se odvažite na ovu, ali i sve navedene nekoć zabranjene kombinacije.