U borbi protiv prhuti može vam pomoći ovaj sastojak iz kuhinje

Foto: Instagram

PRHUT je problem s kojim se suočava puno ljudi, a kojeg se teško riješiti. Ponekad nam ne može pomoći ni more šampona i losiona koji su na tržištu, a koji bi nam trebali pomoći da se prhuti riješimo.

Stoga se neki okreću i prirodnim rješenjima. U tom smislu, čini se kako postoji relativno jednostavan trik koji bi nam trebao pomoći u borbi protiv peruti, a možete ga pronaći u svojoj kuhinji.

Sastojak iz kuhinje

Radi se o čaju od kamilice, koji je, prema stručnjaku za kosu na kojeg se poziva portal Her.ie, jako koristan za ublažavanje iritacija koje izaziva prhut. Stoga, ako vam je tjeme suho i svrbi vas, pokušajte na mjesto koje je iziritirano staviti kuglicu vate koju ste prethodno namočili u čaj.

Stručnjakinja Elizabeth Cunnane Phillips ipak je dodala kako se radi samo o privremenom rješenju te kako, da biste problem prhuti trajno riješili, morate poduzeti nekoliko koraka.

Najprije češće morate prati kosu kako biste imali čistije i zdravije tjeme, a preporučila je i da pratite kada se prhut pojavljuje te tako pokušate zaključiti postoji li neki uzorak u njenom pojavljivanju.