Velika pobornica krzna okrenula je novi list: Pohvalna odluka slavne urednice

Foto: EPA-EFE, Instagram

ZLOGLASNA urednica Voguea Anna Wintour odlučila je okrenuti novi list u životu.

Nakon što je ovog tjedna snimljena u kaputu od eko krzna s potpisom Stelle McCartney, dizajnerica je na svojem Instagramu otkrila da je Wintour službeno prestala nositi pravo krzno.

"Jako ponosan trenutak... Anna u kaputu od razgradivog eko krzna koji je dostupan samo u mojoj kolekciji. Šaljemo glasnu poruku o velikoj promjeni u industriji koja se upravo događa. Budite u tijeku i odbacite pravo krzno te spasite milijune nevinih životinja od potpuno nepotrebne smrti", napisala je dizajnerica u opisu fotografija.

Za jednu od najvećih pobornica krzna ovo je zbilja veliki korak i pohvalna odluka, pogotovo kad se sjetimo incidenta iz 2005. godine. Naime, tada su Annu pred ulazom na reviju Chanela u Parizu dočekali članovi PETA-e koji su je gađali pitama od tofua, a ona je nakon toga novinarima neslavno izjavila da odsad planira još češće nositi krzno.

Ipak, izgleda da se sada predomislila, a s obzirom na to da je veliko ime u modi, ova odluka i nije bila toliko neočekivana. U posljednjih par godina brojni poznati brendovi, uključujući Chanel, Gucci i Pradu, odrekli su se pravog krzna, a isto su napravili i neki veliki američki gradovi pa je i Anna morala ostati u koraku s ovim rastućim trendom. A njezinu odluku mogli smo naslutiti nakon što je nedavno za Vogue pobrojila trendove u kaputima za ovu zimu te je spomenula da je eko krzno bolji izbor od pravoga.