Video koji bi svaka žena trebala pogledati: Ružna istina o ženskim magazinima

Foto: Instagram

YOUTUBER OskarTBrand na svom je kanalu objavio video koji bi trebala pogledati svaka žena. Kako pišu brojni strani mediji, Oskar je otkrio kako nas "varaju" u modnim magazinima.

"Sinoć sam našao ženske magazine Elle i Cosmopolitan na stolu i došao do jednog vrlo neugodnog otkrića", rekao je.

Navodi da je Elle u tom izdanju mao čak 426 stranica i težio je 1.15 kg, a Cosmopolitan je imao 244 stranica i težio 0.42 kg. Iz njih je potom istrgnuo sve stranice koje su okarakterizirane kao plaćeni i sponzorirani sadržaj. Tako je iz Ellea istrgnuo 364 stranice, odnosno 85 posto magazina, a iz Cosma 158 stranica, odnosno 65 posto.

Oskar potom zaključuje da to nisu magazini, već katalozi raznih brendova i pokazao kako bi izgledali bez reklama - prilično tanko.

"Desetljeća reklamiranja proizvoda za žene bazirani na istim principima: Nisi dovoljno dobra, nešto ne valja s tobom, zapravo puno toga ne valja s tobom, nisi dovoljno pametna, ona je ljepša... 85 posto sadržaja modnih magazina posvećeno je uvjeravanju žena da su nesavršene i nedostojne" zaključio je.

"Magazini žele da povjerujete da zaista možete izgledati poput barbike, no to je laž. Neka tijela u njima nisu stvarna, već fotošopirana. Trećina žena koje čitaju ove magazine su starije od 40 godina, znate li koliko sam fotografija žena starijih od 40 našao u magazinima? Nula. Osamsto stranica negiranja ljudske biologije i kreiranja negativne slike tijela", poručio je.