Za jutro bez mamurluka: Hrana koju bi trebala jesti nakon tulumarenja

Foto: 123 rf

U VESELOM stanju, često posežemo za masnom hranom.

Nakon koje čašice omiljenog alkoholnog pića, vjerujemo kako bi vrlo rado pojela sočni hamburger i porciju pomfrita, no kasnije ćeš itekako žaliti zbog toga.
 
Međutim, na tvoju sreću, postoje i neke zdravije opcije koje možeš konzumirati i koje će ublažiti mamurluk sljedećeg jutra.
 
1. Banane
 
Ovo ukusno voće bogato je kalijem, elektrolitom koji "nestaje", kada piješ alkohol.

2. Vegetarijanska pizza
 
Iako pizza baš i nije preporučljiva, imamo odlične vijesti za sve koji si ne mogu pomoći. Ne moraš se oduprijeti, ali budi pametna: naruči krišku, koja je puna povrća te ukloni višak ulja uz pomoć papirnatog ručnika.
 
3. Bilo što s cjelovitim žitaricama
 
Cjelovite žitarice sastavljene su od složenih ugljikohidrata, koji apsorbiraju alkohol. One također sadrže vitamine B, koji pomažu u ublažavanju mamurluka.
 
4. Palačinke
 
Palačinke ili vafli, ti biraj. Razlog su ponovno ugljikohidrati, koji upijaju alkohol pa ako nisi za zdravije žitarice...
 
5. Humus
 
Bogat vitaminima B-6 i C, željezom i folatom, humus je super zdrav način kako da ublažiš sutrašnji mamurluk. U sezoni blagdana, neka uvijek bude u tvom frižideru.
 
6. Juha
 
Ne, ne mislimo da ćeš nakon izlaska ići pripremati juhu, no poslužit će i ona iz vrećice. Neka ona bude što bistrija, a kao takva, pomoći će ti da razbistriš i svoju glavu.