Zagrebački brend Maks na Ljubljana Fashion Weeku predstavio prve modele muške kolekcije

Foto: Jure Makovec 

ZAGREBAČKI brend MAKS premijerno je predstavio prve modele muške kolekcije na Ljubljana Fashion Week-u. Punih 46 godina MAKS modeli bili su rezervirani samo za žensku publiku, a Sašina velika želja za pokretanjem muške linije se upravo počela ostvarivati. U Ljubljani je uz aktualnu žensku kolekciju prikazano i prvih 10-tak modela muške kolekcije, koja je izazvala oduševljenje muškog dijela publike. Osim velike premijere, MAKS kolekcija po prvi puta je popraćena vlastitom glazbom, pjesmom Fashion Police, koju je Feliks skladao ekskluzivno za ovaj poznati zagrebački brend. 
 
 
Bio je to važan dan u Ljubljani za MAKS i njegovu dizajnericu Sašu Maksimiljanović. Zagrebački brend s dugogodišnjom tradicijom, nakon godina i godina kreiranja isključivo ženskih modela, otišao je korak dalje i po prvi puta predstavio muške modele. Ostajući vjerna svom potpisu, Saša je predstavila aktualnu žensku kolekciju u kojoj igra slojevitosti i dekonstrukcije idealno odgovara spajanju spojivog i nespojivog. Upravo je te elemente savršeno utkala u svoju prvu mušku kolekciju, dobivši time idealni odnos ženskih i muških modela koji si savršeno odgovaraju i međusobno se nadopunjuju. 
 
 
Ručno oslikane majice i tunike, haljine asimetričnih krojeva, hlače koje pokazuju savršenstvo dekonstrukcije, ručno pletene veste, košulje, lagani prsluci i kaputići prikazuju već dobro poznatu MAKS modnu filozofiju,  modnu igru slojevitosti te vrhunski odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada, od ovoga puta nadopunjenu idealnim odnosom muških i ženskih modela koji se međusobno prožimaju i tvore jednu savršenu cjelinu. Prirodni materijali, od kojih prevladava pamuk, mako, vuna, lan i keper daju kvalitetu cijeloj kolekciji.
 
„Muška kolekcija je moja velika želja već niz godina, a upravo je sad došlo idealno vrijeme da ju ostvarim. Presretna sam reakcijama prepunog gledališta i pozitivnim komentarima koji ne prestaju dolaziti. To je upravo to što sam htjela. Ovo je moje drugo izlaganje na Ljubljana Fashion Weeku i oduševljena sam organizacijom i cijelom uslugom koju nude i odnosom koji imaju prema nama dizajnerima. Ono što me posebno veseli je pjesma Fashion Police, koju je moj dugogodišnji prijatelj Srećko Karić skladao za moj brend i ovu kolekciju i time mi dao još jedan dodatni vjetar u leđa. Ponosna sam što smo prvi zagrebački modni brend koji se može pohvaliti vlatitom glazbom“, izjavila je Saša Maksimiljanović, dizajnerica i vlasnica brenda Maks.
 
 
Stvaranje vlastite glazbene pozadine, pjesme s riječima koje idealno opisuju Sašinu modnu priču, proces je koji je nastajao zajedno s kolekcijom. Prateći izradu svakog modela i razvoj kolekcije iz tjedna u tjedan, Feliks, pravim imenom Srećko Karić, paralelno je skladao takt po takt glazbene pozadine nadopunjujući ju s tekstom dok nije nastala pjesma „Fashion Police“. „Pjesmu Fashion Police skladao sam isključivo za predstavljanje nove kolekcije brenda Maks Saše Maksimiljanović, dugogodišnje bliske prijateljice, čiji me modni izričaj oduvijek inspirirao. Sašinu želju za pokretanjem muške linije posebno je motivirala moja ideja o pjesmi skladanoj isključivo za tu novu mušku kolekciju, a gostovanje na Ljubljana Fashion Weeku bila je idealna prilika za predstavljanje naše zajedničke suradnje. Kao autor glazbe i osoba koja je prva isprobavala svaki izrađeni komad muške kolekcije, imao sam čast biti model i otvoriti Sašinu reviju na Ljubljana Fashion Week-u. Bio je to izvrstan osjećaj izaći pred tako veliku publiku na taktove vlastite glazbe, noseći modele koji te inspiriraju. Glazba i moda idu zajedno i sretan sam što se Maks može pohvaliti da po prvi puta jedan hrvatski modni brend ima svoju vlastitu skladbu. Meni kao stvaratelju edm glazbe bila je velika čast da je pjesma premijerno predstavljena na ovako važnom modnom događaju, a to je samo početak od onoga što planiramo napraviti u budućnosti“, objasnio je Feliks, autor dokumentarnih filmova i producent elektronske glazbe.