Zašto biste trebali slušati partnera kad vam kaže da nije spreman za ozbiljnu vezu?

Foto: Instagram

SVE to već dobro znate, no kao da si ne želite priznati.
 
Ako pitate ljude koja je najveća pogreška koju su ikada napravili u vezi, naslušat ćete se doista svega. A među najčešćim odgovorima bit će i to da nisu slušali partnera, onda kada su najviše trebali.
 
Pritom mislimo na situaciju kada vam je jasno i glasno rekao "kako nije spreman na nešto ozbiljnije", no vi ga niste slušali. Drugim riječima, čuli ste riječi, koje niste htjeli razumjeti.
 
Bilo da trenutno nema vremena za ozbiljnu vezu, tek je izašao iz duge i ozbiljne veze ili se samo želi zabavljati i s drugim ženama, najmanje je bitno. Bitno je da ono što vam je rekao, doista i misli, bez iznimke pa nema potrebe da umjesto njega tražite opravdanja.
 
"Možda se boji nove ljubavi", "Možda je to rekao da vidi moju reakciju", "Čim mu prođe panika na poslu, promijenit će mišljenje",  "Nije me još dobro upoznao", sve to spada u kategoriju opravdanja, koje si nipošto ne biste trebali govoriti, jer nisu istina, a negdje duboko u sebi, ipak znate da je to doista tako, iako si je teško priznati.
 
Svi želimo nekome biti bitni pa nimalo ne čudi što tražimo izgovore, u situacijama kada ne čujemo ono što bismo htjeli. I što se tada događa? On će se i dalje ponašati kao da je sve u najboljem redu, i dalje će biti normalan, divan i zabavan, no i dalje neće htjeti promijeniti svoj ljubavni status.
 
Vi se tada počinjete ljutiti, jer "ne razumijete što nije u redu", dok vam je zapravo sve već rekao. Tako nesretni nastavljate čekati trenutak kada će on shvatiti  da je spreman za ozbiljnu i monogamnu vezu, a sve to zato što ste gledali njegove postupke, ali niste slušali njegove riječi. I to je ta ljubavna greška o kojoj pričamo.
 
On će i dalje provoditi vrijeme s vama, slati vam poruke, spavati kod vas, povjeravati vam se... No, nažalost, svi ti postupci igrat će se s vašom glavom te vam raditi pomutnju, dok je sve zapravo kristalno jasno: muškarac koji kaže da "ne želi ozbiljnu vezu", doista je ne želi, a strah od obaveze nema nikakve veze s tim.
 
Još ako mu niste rekli niti riječ, kako biste mu pokazali da se ne slažete s njim... No, na greškama se uči pa izađite iz svakog takvog odnosa ne vrijeme, prije nego bol postane jednostavno prevelika... Nikoga ne možete natjerati da vas voli.
 
Iako apsolutno ne opravdavamo takvo ponašanje, činjenica jest da sljedeći put možete biti pametniji!