Zašto je važno koristiti kremu za područje oko očiju



KADA se o ljepoti i stanju kože radi, izreka "Bolje spriječiti nego liječiti" je i više nego točna, jer je neka oštećenja na koži gotovo nemoguće vratiti u prvotno stanje. To se osobito odnosi na područje oko očiju koje zahtjeva posebnu njegu i na kojem se znakovi starenja najviše vide. Krema za područje oko očiju jedna je od najvažnijih stvari koje trebate imati u svojoj kozmetičkoj torbici, a važno je samo da pravilno odaberete vrstu koja vam najbolje odgovara. Evo što sve trebate znati o kremama za područje oko očiju.

1. Kremu treba početi koristiti već u ranim dvadesetima

Suprotno mišljenju da su kreme za područje oko očiju namijenjene samo ženama u zrelijoj dobi, vrlo je važno da kreme za to područje počneš koristiti što prije. Koža oko očiju je jako tanka i najprije će pokazati tragove stresa, umora i neprospavanih noći pa je to mjesto na kojem će se najprije stvoriti i prve borice. Lagana hidratantna krema za područje oko očiju održat će kožu hidratiziranom i elastičnom i spriječiti pojavu bora.

2. Dehidriranost uzrokuje prve bore


Prve borice oko očiju mogu nastati zbog mimika lica, ali i zbog dehidriranosti kože pa pripazite - male bore nastale uslijed dehidracije mogu se pretvoriti u prave bore kojih se nemoguće riješiti.

3. Krema za područje oko očiju može ublažiti podočnjake i vrećice


Kreme za oči koje u sebi sadrže kofein mogu znatno ublažiti podočnjake i vrećice ispod očiju, pa su izvrsne za jutarnju njegu lica.

4. Koju kremu odabrati


Krema za oči je jedina krema koja se ne bira prema tipu kože lica nego prema godinama, nastalim oštećenjima i stanju kože oko očiju. Prvi korak su hidratantne kreme koje vraćaju vlagu i spriječavaju gubitak elasticiteta i nastajanje borica. Tu su i specijalne kreme koje ublažavaju podočnjake i nakupljanje vode u vrećicama ispod očiju. Anti age kreme možeš počet koristiti već oko dvadeset i pete godine, no nemoj izabrati one "najjače". Sve parfumerije i drogerije nude kreme za "prve bore" koje će pomoći da tvoja koža što dulje izgleda mlado i zanosno. Nakon tridesete, kremice je najbolje birati prema dobnim skupinama i ovisno o tome želiš li djelovati na bore ili na tonus kože. U velikoj ponudi krema, možeš izabrati i one na biljnoj bazi, te prirodne kreme koje ne sadrže konzervanse ni umjetne sastojke, a djeluju pomoću ljekovitih svojstava koje donose biljke od kojih su napravljene.

5. Zapamtite: vremena su se promjenila!

Mnoge cure izbjegavaju korištenje krema jer se povode za svojim majkama koje su prve bore počele dobivati tek nakon četrdesete, no dovoljno je da se malo osvrnete oko sebe kako bi vidjele da su se vremena promijenila. Sunce je sve jače i štetnije, hrana koju jedemo puna je raznih "dodataka" koje štete koži, zrak je sve zagađeniji, a postotak stresa koji je normalan danas puno je veći no što je bio prije četrdeset godina, pa cure već dvadesetima dobivaju lagane borice koje uskoro prerastaju u dublje bore. Pravilna njega to može spriječiti i ublažiti, pa se nemojte libiti početi koristiti kreme za područje oko očiju. Za desetak godina, kada ćete igledati bolje od svojih vršnjaka, vaša koža će vam biti zahvalna.