Zašto umjetne trepavice nisu baš najbolja ideja za ljeto?

Foto: Instagram

AKO ste se odlučile na ugradnju umjetnih trepavica, zasigurno ste se unaprijed pripremile i znate što trebate raditi da bi vam se što dulje održale. No ponekad se možete naći u situacijama koje utječu na vijek trajanja vaših umjetnih trepavica a da toga niste ni svjesne.

Dakle, ako ste se našle u situaciji da su vam ekstenzije trepavica trajale kraće nego što su trebale, a za to niste uspjele pronaći konkretan razlog, razmislite jeste li dok ste ih imale bile u sauni ili ste možda posjetile tečaj hot joge?

Ako ste odgovorile potvrdno, možda je upravo to razlog kratkog vijeka vaših umjetnih trepavica.

Oštećenje ljepila pri visokim temperaturama

Hanna Putjato, direktorica tvrtke iz Londona koja se bavi proizvodnjom umjetnih trepavica, ljepila i opreme za umjetne trepavice, razgovarala je o ovom problemu s ekipom Pop Sugara. Pojasnila im je kako toplo okruženje može oštetiti umjetne trepavice jer se one stavljaju pomoću ljepila koje postaje sve mekše i slabije s rastom temperatura. Samim tim i nisu baš najbolja ideja za ljeto.

Posebno je naglasila saune i tečajeve hot joge, za koje je poručila kako se na njima dosežu temperature pri kojima ljepilo za trepavice postaje mekše pa one mogu brže otpasti.

Ipak, poručila je i da osobe koje ne mogu bez saune ili tečajeva hot joge mogu napraviti neke stvari kako bi smanjile efekt visokih temperatura na umjetne trepavice.

Putjato kaže da trebate izbjegavati trljanje očiju dok ste u sauni ili odmah nakon izlaska kako biste ljepilu omogućile da se ohladi. Napomenula je i kako trebate biti svjesni da vam trepavice neće trajati onoliko koliko želite i koliko bi u "normalnim uvjetima" trajale ako često posjećujete saunu ili hot jogu.