Video - Završio FWZ: Show napravili pijani manekeni Tonija Ricova i klistir Ivane Popović

ZAVRŠEN je ovosezonski Fashion Week Zagreb, na kojem su dizajneri pokazali svoje viđenje nadolazećeg proljeća i ljeta. Ova osebujna modna večer iznjedrila je dva showa u vidu prikazivanja revija. Manekeni Tonija Rica plesali su pijani po pisti, a Let 3 zapjevao je na reviji Ivane Popović, ukazujući na problematiku malog čovjeka u okrutnoj hrvatskoj stvarnosti. Treću večer FWZ-a otvorila je Artiđana. Modni studio pokazao je dosta tešku i sumornu kolekciju, sastavljenu uglavnom od tamnih boja i težih materijala.

Lepršava Ada Zanditon

Nakon Artiđane uslijedila je Ada Zanditon, miljenica londonske modne scene te bivša suradnica jedinstvenog Alexandera McQueena. Ada je odradila ekološku kolekciju, a inspiraciju pronašla u prirodi mora. Lepršavi materijali, sjajni krojevi i osebujna kosa te šminka djevojaka, začinile su njezinu odličnu kolekciju.

Pijani manekeni Tonija Rica

Kada na pistu stupe manekeni Tonija Rica, znate da vas očekuje show, specifična prezentacija koja pomalo nadmaši i ono što ovaj hvarski dizajner radi sjajno. Muška moda u Hrvatskoj je nepravedno zapostavljena, prvenstveno zbog slabije zarade, a da biste opstali, morate zaista ponuditi nešto specifično, a Toni to uspješno radi. Ne samo što je priredio zabavu, nego je napravio i odličnu kolekciju za muškarce. Puno vedrine, boja i zaigranosti te kvalitetnih krojeva i materijala, njegova kolekcija ni ovog puta nije iznevjerila. Nakon zabavnih "bečkih dječaka", na scenu su stigli zločesti zavodnici. Tijekom revije, dečki su pili koktele, jeli banane i plesali te koketno slali poljupce publici i fotografima. Za kraj je i sam Rico izveo slavljeniči ples, vjerojatno svjestan da je odradio dobar posao.

Savršenstvo zvano Capara

Ono što je uslijedilo apsolutno je najljepša priča ovosezonskog Fashion Weeka. Modni dvojac Capara, sastavljen od Vere i Oliviere, dvije sestre koje su porijeklom iz Bosne, a rade i žive u Belgiji. Djevojke su odradile savršenu kolekciju. Masivne, moćne ogrlice, ženstveni, ali također moćni odjevni predmeti, sjajni materijali i kreativni krojevi samo su neki od epiteta koji opisuju ovu kolekciju. Ovakve kolekcije ne bi se posramila nijedna svjetska modna pista, jer su cure zaista odlično odradile svoj posao. Dorađeno, sa sjajnom vizijom i idejom.

Društvena poruka i modna konfuzija Ivane Popović

Kraj je pripao Ivani Popović, koja je garancija za performans. I bilo bi sve odlično, samo da se Popović drži svojih izvedbi. Ivani se ne može poreći umjetnička ideja i vrijednost te sposobnost da isprovocira, no u modnom smislu se nema što reći. Dizajnerici to i nije prvotni cilj, a i ovog puta glavna ideja bila je poslati poruku o teškom životu pod hrvatskim nebom. Prije revije opisan je proces čišćenja crijeva, a o istom su zapjevali i riječki rokeri. Društvena poruka shvaćena, a svakoj osobi s imanje inteligencije poprilično je jasna, no kad pričamo o modi, Ivanu zaista teško možemo shvatiti.