Žene s ovom osobinom ličnosti imaju najviše seksa sa svojim muževima

Foto: Quazi

VIDIŠ li sebe kao takvu?

Svi smo čuli strašne priče o seksu u braku, točnije o tome kako on postaje rutina, nakon što izgovorimo "sudbonosno da". Po takvim se pričama on događa, u najboljem slučaju, jednom tjedno.

No, činjenica je kako je svaki brak različit i da će vaš seksualni život biti onakav kakav si sami napravite, iako jedno novije istraživanje tvrdi kako postoji jedna vrsta žena, koje uživaju u čarima seksa u braku malo više od ostalih.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Florida, na 278 bračnih parova, a utvrđeno je kako se žene koje su sretne, opuštene i spremne na kompromis, seksaju više od drugih. Zanimljivo, osobine ličnosti muškaraca ne utječu na učestalost bračnog seksa.

Sudionici istraživanja imali su zadatak voditi seks dnevnik u trajanju od 2 tjedna, a istovremeno su bili podvrgnuti testovima osobnosti. Također, morali su ocjenjivati svoje seksualne susrete ocjenama od 1-7.

U prosjeku, parovi su vodili ljubav 3 ili 4 puta u 14 dana, no žene koje su po prirodi smirenije, odnosno manje neurotične, uživale su u više takvih aktivnosti. Razina neuroticizma također je igrala ulogu u zadovoljstvu, a supružnici koji su pokazali višu razinu neurotičnosti, manje su uživali u seksu.

Dakle, istraživanje sugerira kako, jednom kad uplovimo u bračne vode, mi žene se ili moramo opustiti te tako ne dopustiti da nas prevladaju stres i sumnje i više uživati u seksu ili možemo biti napete te u njemu uživati manje.

To je na svakoj od nas!